Το Lumen Prize αποτελεί το κορυφαίο βραβείο ψηφιακών έργων τέχνης ανά τον κόσμο. Θεσμοθετήθηκε το 2011 και απονέμεται κάθε χρόνο σε έργα που δημιουργήθηκαν με ψηφιακά μέσα, με στόχο την ανάδειξη αυτής της διαρκώς μεταβαλλόμενης μορφής τέχνης.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι επικρατέστερες συμμετοχές «ταξιδεύουν» με την έκθεση The Lumen Prize ανά τον κόσμο. Φέτος, αυτή η εντυπωσιακή έκθεση κάνει σταθμό στην Αθήνα φιλοξενούμενη στη Στέγη, όπου θα παρουσιαστούν τα 50 επικρατέστερα έργα του 2013. Επίσης, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά εκτός Cardiff (έδρα του βραβείου) τα 25 έργα που διακρίθηκαν το 2014. 

Ανάμεσά τους θα είναι και το έργο Apodemy της Ελληνίδας εικαστικού Κατερίνας Αθανασοπούλου, που απέσπασε το πρώτο βραβείο της περσινής διοργάνωσης. Το έργο είναι μια τρισδιάστατη ψηφιακή αλληγορία για την Αθήνα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στους Εικαστικούς Διαλόγους του 2012 κατόπιν ανάθεσης της Στέγης. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα προηγηθεί στη Στέγη μια ημερίδα με τίτλο DIGITAL ART: AN EVER-CHANGING ART FORM (Ψηφιακή Τέχνη: Μια διαρκώς μεταβαλλόμενη μορφή τέχνης), στις 22 Οκτωβρίου 2014, όπου κορυφαίοι θεωρητικοί και καλλιτέχνες του είδους θα εστιάσουν σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ψηφιακή τέχνη. 

Επιμέλεια έκθεσης: Μαριλένα Β. Καρρά 

31 Οκτωβρίου - 30 Νοεμβρίου 2014 

Ελεύθερη είσοδος 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 
Τηλ.: 210 9005800