Η Ρίτα Αντωνοπούλου κάνει μια βόλτα στα τραγούδια του κόσμου αλλά και σε αγαπημένα ελληνικά, μαζί με τον σολίστ Μηνά Μπόγρη στην κιθάρα. Το ιδιαίτερο ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα με τίτλο «Ένας κόσμος για δύο» παρουσιάζεται για 4 μόνο βραδιές, την Παρασκευή και το Σάββατο 6-7 & 13-14 Μαϊου 2011.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου έχει καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να θεωρείται ως μία ώριμη και στιβαρή ερμηνεύτρια, από τις καλύτερες της γενιάς της. Βασική συνεργάτιδα του Θάνου Μικρούτσικου τα τελευταία χρόνια, ο οποίος την ξεχώρισε, την εμπιστεύτηκε και την «ώθησε» στη δισκογραφία με δύο εξαιρετικούς δίσκους, αλλά και με μεγάλη εμπειρία στις ζωντανές εμφανίσεις στο πλευρό μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών, η Ρίτα Αντωνοπούλου υπηρετεί την ουσιαστική πλευρά του ελληνικού τραγουδιού με συνέπεια, ήθος και εξαιρετικές ικανότητες. Με τη δύναμη, την ακρίβεια και το πάθος της φωνής της αλλά και την χαρισματική θεατρική παρουσία της στη σκηνή, μετατρέπει κάθε εμφάνισή της σε ένα συναρπαστικό ταξίδι συναισθημάτων.

Αυτή τη φορά η Ρίτα Αντωνοπούλου μας προσκαλεί στον Ιανό σε ένα διαφορετικό ταξίδι από εκείνα που μας είχε συνηθίσει, καθώς εδώ τον πρώτο λόγο έχουν αγαπημένα τραγούδια από διάφορες περιοχές του κόσμου, διασκευασμένα για κιθάρα. Η Ρίτα Αντωνοπούλου θα ερμηνεύσει διάσημα και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων δημιουργών από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Αμερική κ.α. σε ένα πρόγραμμα που καταργεί τα σύνορα και κρατά την ουσία-και τη μαγεία-της μουσικής. Ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, τραγούδια που πρωταρχικά συγκινούν την ίδια, τα υπηρετεί με αγάπη και τα αποδίδει με όλο της τον εαυτό.

Φυσικά δεν θα λείψουν και οι αναφορές στα τραγούδια σπουδαίων ελλήνων συνθετών καθώς και τραγούδια από τον καινούργιο, πολυσυλλεκτικό δίσκο της με τίτλο «Μια πόλη για δύο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει ήδη σημειώσει ιδιαίτερη αίσθηση.

Η βραδιά 14/5 θα μεταδοθεί ζωντανά από το ianosradio.gr
Συντελεστές της παράστασης

Ρίτα Αντωνοπούλου: φωνή

Μηνάς Μπόγρης: κιθάρα
Βιβλιοπωλείο Ιανός

Σταδίου 24, 10564 Αθήνα, Τηλ: +302103217917, http://www.ianos.gr/

15€ (τραπέζι)

10€ (bar)

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Κρατήσεις: 210 32 17 810