Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θέατρο προστατεύει τα παιδιά από τις παγίδες του διαδικτύου!

 Η παιδική παράσταση «Φάρμα του Διαδικτύου», στις 22 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης.

2 στα 10 νήπια της χώρας ήδη κάνουν χρήση του Διαδικτύου εκτός σχολείου
Το 1,7% των παιδιών σερφάρουν ανεξέλεγκτα και εμφανίζουν συμπεριφορές εξάρτησης,
To 7,9 % των παιδιών «τζογάρουν «στον διαδικτυακό χώρο,
1 στα 5 παιδιά, ηλικίας 14-16 ετών, συναντιέται με αγνώστους,  
4 στα 20 παιδιά Δημοτικού έχουν σελίδα στο facebook      

1στα 5 παιδιά πέφτει θύμα απειλητικών διαδικτυακών μηνυμάτων, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου – Saferinternet.gr και το χειρότερο:

Πάνω από 1000 κρούσματα παιδοφιλίας στην Ελλάδα…

O  ΠΕ.Α.Π. και ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης φιλοξενεί την  «Φάρμα του Διαδικτύου»,  την  πιο επίκαιρη παιδική παράσταση, από τη  θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι, στις 22 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Ρήγα Φεραίου), στις  6:30  μ.μ., με την στήριξη, του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου-Saferinternet.gr και  της Google.Η παράσταση έχει στόχο να ενημερώσει παιδιά  4-12 χρονών, γονείς, δασκάλους, για τους κινδύνους και τις παγίδες του Διαδικτύου. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Η «Φάρμα του διαδικτύου» είναι η πρώτη και  μοναδική παιδική παράσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που πραγματεύεται τους κινδύνους που εγκυμονούν από την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου, καθώς αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των παιδιών. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά(Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου/Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr )και του Γεωργίου Κορμά (Υπεύθυνος Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών).

 -“Το θέατρο εν γένει αποτελεί το πιο ζωντανό και αποτελεσματικό μέσο για να αφυπνίσει τα παιδιά σε σημαντικά θέματα, όπως η ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο“, επισημαίνει η σκηνοθέτης της παράστασης κ. Σοφία Τσινάρη και συνεχίζει: “Δουλέψαμε πολύ το υλικό της παράστασης, ανακαλύπτοντας πρωτότυπους σκηνικούς κώδικες, οι οποίοι σε συνδυασμό με το χιούμορ και τα υπέροχα τραγούδια, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών από την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί το έργο βρήκε τεράστια ανταπόκριση, όπου κι αν παίχτηκε, σε όλη την Ελλάδα.”               

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

          Σκηνοθεσία: Σοφία Τσινάρη

          Μουσική: Δημήτρης Παπαγεωργίου

          Ηθοποιοί: Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη, Μαρίνα Σαμάρκου

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  210 2585170 και 211 4113336