Η πρίμα μπαλαρίνα ή αλλιώς «Τσαρίνα του μπαλέτου» - όπως την έχουν αποκαλέσει επίσημα τα διεθνή ΜΜΕ- Σβετλάνα Ζαχάροβα, έρχεται για μία ακόμη φορά να μαγέψει το κοινό της Αθήνας, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο γκαλά χορού, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 11,12 και 13 Δεκεμβρίου.

 Στο ξεχωριστό αυτό «Christmas Gala», η ταλαντούχα χορεύτρια των Bolsoi, θα παρουσιάσει κάποιες πρωτοπόρες, μοντέρνες κινησιολογικές εκδοχές αλλά κυρίως την κλασική παράδοση, καθώς δεν θα λείπουν τα διάσημα έργα που την ανέδειξαν και εκτόξευσαν την φήμη της, όπως ο Κουρσάρος και η Λίμνη των Κύκνων. Μαζί της θα εμφανιστούν οκτώ ακόμη καταξιωμένοι χορευτές του μπαλέτου, όπως οι πρώτοι χορευτές των Bolsoi, Michail Loboukhin, Andrej Merkuriev και Anastasia Stashkevich, ο πρώτος χορευτής και χορογράφος του Nafas ballet - Patrick De Bana και οι γνωστοί σολίστες του Stanislavsky, Anna Ol, Sameyon Velichko, Tatiana Bolotova και Dmitry Zagrebin.

 «Ζωντανός Θρύλος», «Ντίβα», «superstar», «Τσαρίνα του κλασικού μπαλέτου», είναι μερικοί από τους τίτλους που τις έχουν αποδώσει, ενώ τα Bolsoi την ανακήρυξαν ως «Ζαχάροβα - η απόλυτη μπαλαρίνα», παραλείποντας το μικρό της όνομα όπως συνέβη παλαιότερα με την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα (Prima assoluta ballerina of Bolsoi Theatre of Russia).

 Από το 2000 η πρίμα μπαλαρίνα, συνεργάζεται συνεχώς με το New York City Ballet, το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας, το Μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης, το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, το Νέο Εθνικό Θέατρο του Τόκιο, το Θέατρο San Carlo της Νάπολης, το American Ballet Theatre, το Μπαλέτο του Αμβούργου, το Θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου.

 Η Σβετλάνα Ζαχάροβα έχει πετύχει να γίνει η μοναδική ερμηνεύτρια όλων των ρόλων μπαλέτου του κλασικού ρεπερτορίου και όπου εμφανίζεται θεωρείται η γνήσια εκπρόσωπος της ρωσικής σχολής μπαλέτου, ενώ έχει επανειλημμένα ερμηνεύσει και έργα σύγχρονου ρεπερτορίου.

 Φέρει τον τίτλο «Honored Artist of Russia» από τον Ιούνιο του 2005 τίτλος ο οποίος απονέμεται σε πολύ σπουδαίους και καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ρωσίας, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο του «Καλλιτέχνη του Λαού της Ρωσίας» το οποίο απονέμεται σε καλλιτέχνες μετά από πολύ γόνιμη παρουσία στο χώρο της Τέχνης.

 Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Μέγαρο, γίνεται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη) και οι τιμές των εισιτηρίων διαμορφώνονται ως εξής: διακεκριμένη ζώνη: 100 ευρώ, Α' ζώνη: 78 ευρώ, Β' ζώνη: 58 ευρώ, Γ' ζώνη: 40 ευρώ, παιδικό - φοιτητικό: 32 ευρώ (στη Γ' Ζώνη).