Η Νίκη Γεωργαντά ζωγραφίζει εδώ και λίγα χρόνια αλλά το πινέλο αποκτά μαγεία στα χέρια της...

Μόλις 25 ετών και μητέρα ενός μικρού παιδιού, έχει καταφέρει να εκπλήξει με την ωριμότητα που αποδίδει τα χρώματα στους πίνακές της.

Κόρη του γνωστού ζωγράφου Γεωργαντά ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της, δίνοντας νέα ώθηση στη σύγχρονη ζωγραφική επιβάλλοντας όμως, την προσωπική της τεχνοτροπία. Το D.N.A του εικαστικού εκφράζεται στην περίπτωσή της- ως ξεχωριστό ταλέντο- με το λάδι και το κάρβουνο...Οι πίνακές της μοιάζουν με το βλέμμα του ανθρώπου στον ψυχικό του κόσμο και μαζί το μικρό παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας...

Ήδη αναζητεί την γκαλερί για να εκθέσει τα έργα της τα οποία σίγουρα θα εκπλήξουν με την μαγεία τους το ελληνικό,και όχι μόνο, κοινό.

Πάμε να γνωρίσουμε τη Νίκη Γεωργαντά:

- Ασχολείσαι με τη ζωγραφική. Σε ποια τεχνοτροπία και θεματολογία ειδικότερα δίνεις το βάρος της έκφρασής σου;

"Ασχολούμαι με την ελαιογραφία και το κάρβουνο. Ζωγραφίζω κυρίως πορτραίτα, γυμνές συνθέσεις και μοντέρνα τέχνη.

- Είναι η ζωγραφική είδος πολυτελείας σήμερα, και πόσο μπορεί κανείς να ζήσει από αυτή;

 Πράγματι στην εποχή μας που η κρίση μαστίζει την κοινωνία, η ζωγραφική είναι είδος πολυτελείας και ο ζωγράφος θα πρέπει να κάνει παράλληλα και άλλες δουλειές για να επιζήσει.

- Από ποιους Ελληνες ή ξένους ζωγράφους έχεις επηρεαστεί;

Έχω δει πολλά έργα μεγάλων ζωγράφων όμως μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έχω επηρεαστεί από κανέναν. Έχω μια δική μου τεχνοτροπία.

- Αρκετοί λένε ότι για να παρουσιάσεις τα έργα σου σε μια γκαλερί πρέπει να πληρώσεις. Ευσταθεί αυτό;

Ναι πρέπει να πληρώσεις, ανάλογα το επίπεδο της γκαλερί.

- Είναι αναγκαίες οι σπουδές στη σχολή Καλών Τεχνών ή μπορεί κάποιος να 'ναι αυτοδίδακτος;

 Κατά την αποψή μου πάει δεν πάει κάποιος στη Σχολή Καλών Τεχνών, αν δεν έχει το ταλέντο, ζωγράφος δεν γίνεται. Οι ζωγράφοι που είναι αυτοδίδακτοι είναι οι πιο δυνατοί και τα έργα τους είναι ζωντανά. Εγώ είμαι ένα ταλέντο, όπως λένε όσοι βλέπουν τα έργα μου. Έχω την καλλιτεχνική φύση στο DNA μου, γιατί ο πατέρας μου είναι ένας από τους αυτοδίδακτους καλύτερους ζωγράφους της χώρας μας.