Το Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή) παρουσιάζει από τις 22 Νοεμβρίου το έργο του Ρόμπερτ Μπολτ, "Ενας άνθρωπος για όλες τις εποχές", σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. 

Yπόθεση: 
Αγγλία, 16ος αιώνας. Ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ θέλει να χωρίσει την Αικατερίνη της Αραγονίας για να παντρευτεί την Άννα Μπολέυν, που θα του χαρίσει τον διάδοχο, διασφαλίζοντας έτσι την κυριαρχία της δυναστείας των Τυδόρ. Τα σχέδιά του εγείρουν αντιδράσεις τόσο στο Βατικανό όσο και στην ίδια του την Αυλή και, ενώ οι προσπάθειες των κρατικών συμβούλων επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση της βασιλικής επιθυμίας, υπάρχει ένας σύμβουλος που στέκεται εμπόδιο, ο Σερ Τόμας Μορ επιλέγει να μείνει πιστός στις απόψεις και τη συνείδησή του και όχι στις βασιλικές επιδιώξεις. Έτσι, η ρήξη είναι αναπόφευκτη. Ο Ερρίκος Η΄ αναγορεύεται επικεφαλής της Αγγλικανικής Εκκλησίας και παντρεύεται την Άννα Μπολέυν. Ο Σερ Τόμας Μορ φυλακίζεται στον Πύργο του Λονδίνου, δικάζεται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και καταδικάζεται σε θάνατο. 

Συντελεστές: 
Μεταφράση: Ροδόλφος Μορώνης 
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος 
Διασκευή - Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού 
Σκηνίκα: Αντώνης Δαγκλίδης 
Κοστουμία: Κλερ Μπρέισγουελ 
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου 
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος 
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης 
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Τσαπάρα 
Βοηθός Σκηνογράφου: Αμαλία Θεοδωροπούλου 
Φωτογράφος παράστασης: Μαριλένα Σταφυλίδου 

Παίζουν: Μάνος Βακούσης, Κώστας Γαλανάκης, Γιώργος Γιαννακάκος, Στεφανία Γουλιώτη, Παναγιώτης Κατσώλης, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αννέζα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πιατάς, Ρίνο Τζάνι, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης. 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.30, Κυριακή στις 19.30 
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 18€, 10€ (φοιτητικό) / κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 13€ 
τηλ: 2105288170-171, 2107234567 

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
Αγίου Κωνσταντίνου 22-24