current views are: 6

27 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση15:32

Η πόρνη που σέβεται, του Ζαν Πωλ Σαρτρ στο Θέατρο Άλμα

Το Θέατρο Άλμα παρουσιάζει από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 το έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ, με τίτλο “Η πόρνη που σέβεται”.

Δημοσίευση 15:32’
αρθρο-newpost

Το Θέατρο Άλμα παρουσιάζει από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 το έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ, με τίτλο “Η πόρνη που σέβεται”.

Το Θέατρο Άλμα παρουσιάζει από την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 το έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ, με τίτλο “Η πόρνη που σέβεται”.

Στην «Πόρνη που σέβεται», ένα απ’ τα σημαντικότερα έργα του Ζαν Πωλ Σαρτρ, διαχρονικό και ιδιαίτερα επίκαιρο, ο συγγραφέας καταγγέλλει με πάθος το ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την αδικία. Η Λίζι, μια πόρνη, ως άτομο του περιθωρίου, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα που δημιουργούν οι λευκοί άρχοντες του αμερικανικού Νότου. Αντίθετα από αυτούς, διψάει για δικαιοσύνη και ισονομία. Αρνείται να προδώσει. Αρνείται να ψευδομαρτυρήσει. Η ύπαρξή της καθορίζεται από τη σύγκρουση του φόβου με την αλήθεια. Λέξη λέξη χτίζεται αυτή η μάχη της Λίζι με τη συνείδηση και τοπεριβάλλον της, μέχρι την τελική κορύφωση που συνεχίζεται μετά το τέλος του σαρτρικού δράματος.        

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κώστας Βαγιανός                        
Σκηνικά: Διονυσία Βαγιανού                                                  
Επιμέλεια κοστουμιών: Άννα Φόνσου                       
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα    
Προβολή – επικοινωνία: BrainCo  

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Φόνσου, Αργύρης Γκαγκάνης, Γιώργος Γαρνάβος, Μιχαέλα Κοκκινογένη, Άλεξ Κρητικός, Παντής Κούσης, Γιώργος Τσάμης.

Διάρκεια: 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα


σχετικα αρθρα