Μια νέα γυναίκα βρίσκεται δολοφονημένη σε ένα κέντρο φιλοξενίας για απόκληρους και για ανθρώπους με παρεκκλίνουσα συμπεριφορά στη Στοκχόλμη. 

Στην ίδια πολυκατοικία, δύο ορόφους πιο πάνω, ξυπνά ο αστυνομικός Λέο Γιούνκερ από τα γαλάζια φώτα των φάρων των περιπολικών. Ξεκινά η έρευνα για την ανεύρεση του δολοφόνου, αλλά κάθε βήμα προς τα εμπρός οδηγεί πιο βαθιά στο λαβύρινθο που έχει δημιουργήσει ο άφαντος δράστης.

Είκοσι χρόνια πριν, την εποχή που ο Λέο ήταν έφηβος, γνώρισε δύο πρόσωπα που έμειναν για πάντα στην καρδιά του. 

Ήταν ο Τζον, που έγινε πολύ καλός του φίλος, και η αδελφή του Τζον, η Τζούλια, που έγινε κάτι παραπάνω από φίλη του.

Ο άνθρωπος όμως που θα αλλάξει τα πάντα είναι αυτός που καραδοκεί στο σκοτάδι.

«Απομακρύνθηκα από την πόρτα του παλιού σου σπιτιού κι έφυγα. Κρύβομαι. Ταξιδεύω τώρα που σου γράφω. Κινούμαι. 

Δε μου άρεσε να ταξιδεύω όταν ή?ουν παιδί, τώρα όμως το γουστάρω. Δεν μπορείς να αιχμαλωτίσεις έναν άνθρωπο που κινείται. Το έμαθα καλά αυτό. 

Ο άνθρωπος που κινείται δεν είναι ορατός - δεν είναι παρά μόνο μια σκιά, μια θολή παρουσία. Θα με έπαιρνες είδηση αν ταξιδεύατε στο ίδιο βαγόνι; 

Θα με έβλεπες και θα καταλάβαινες πως είμαι εγώ; Δεν το πιστεύω. 

Δε θυμάσαι. Δε θυμάσαι τίποτα.

Σου γράφω επειδή πρέπει να θυμηθείς, αλλά τα πράγματα δε μου βγαίνουν όπως τα σκέφτομαι. Είμαι διχασμένος. Είμαι έρμαιο. Οδηγώ το αυτοκίνητο και περνώ πάνω από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων. Σε μια γωνία κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό βλέπω κάποιους περιθωριακούς τύπους και σκέφτομαι πως ήμασταν κι εμείς έτσι κάποτε. Είμαστε ακόμα;».

Ετος 'Εκδοσης: 2014

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 368

Τιμή: 14,44 (με ΦΠΑ)

Κάρλσον Κρίστοφερ

Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Κρίστοφερ Κάρλσον είναι συγγραφέας και εγκληματολόγος. 

Ο Αόρατος Άνθρωπος από το Σάλεμ είναι το τρίτο του έργο και το πρώτο μιας σειράς μυθιστορημάτων που πρόκειται να εκδοθούν, με κεντρικό ήρωα τον αστυνομικό Λέο Γιούνκερ.