current views are: 1

3 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:01

«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»: Τελειώνουν οι παραστάσεις

Η παράσταση «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» της εταιρείας θεάτρου «Εν Δράσει», ολοκληρώνεται στο Θέατρο «Επί Κολωνώ» την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση 12:01’
αρθρο-newpost

Η παράσταση «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» της εταιρείας θεάτρου «Εν Δράσει», ολοκληρώνεται στο Θέατρο «Επί Κολωνώ» την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Μετά από 4 sold out σε Αθήνα (Studio Μαυρομιχάλη & Θέατρο Επί Κολωνώ), Πάτρα (Πολυχώρος Πολιτισμού «Επίκεντρο») και Θεσσαλονίκη (Black Box), η παράσταση «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» της εταιρείας θεάτρου «Εν Δράσει», ολοκληρώνεται στο Θέατρο «Επί Κολωνώ» την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.

Επί Κολωνώ

Ναυπλίου 12  & Λένορμαν 94 – Κολωνόας/210.51.38.067

Σάββατο 18.30 & Κυριακή 21.15

Είσοδος 12€ & 8€

Λήξη παραστάσεων Κυριακή 14 Δεκεμβρίου

«Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την αδικία,

η φιλοδοξία να παραμείνει κάποιος ουδέτερος, είναι απλώς κυνισμός.

Αποφασίστε επιτέλους Μπουλγκάκοφ: σε ποιά πλευρά του οδοφράγματος βρίσκεστε;»

Το έργο «Γράμματα αγάπης στον Στάλιν» είναι μια φανταστική ιστορία βασισμένη στην τρομερή εμπειρία του μεγάλου ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, τον οποίο ο σταλινισμός καταδίκασε σε σιωπή. Στο έργο συμμετέχουν τρία πρόσωπα: ο Μπουλγκάκοφ, η σύζυγός του Μπουλγκάκοβα και ο Στάλιν.

Η δράση διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30, όταν ο Μπουλγκάκοφ, απεγνωσμένος από την απόλυτη λογοκρισία που επιβάλλεται στα έργα του, μετατρέπεται σε «συγγραφέα για έναν μόνο αναγνώστη»: γράφει το ένα γράμμα μετά το άλλο στον Στάλιν, απαιτώντας ή να ζήσει ελεύθερος ως καλλιτέχνης στη Σοβιετική Ένωση ή να του δοθεί η άδεια να φύγει από τη χώρα. Περιθωριοποιημένος σε μια κοινωνία της οποίας φέρεται ως προδότης, με την υποστήριξη και τη θαλπωρή μόνο της συζύγου του, ο Μπουλγκάκοφ περιμένει εις μάτην μια απάντηση από τον μεγάλο σύντροφο.

Ώσπου μια μέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του συστήνεται ως Στάλιν. Ο Μπουλγκάκοφ δεν έχει καμιά αμφιβολία επ’ αυτού. Είναι ο Στάλιν αυτός που του τηλεφωνεί, αυτός που του απευθύνει το λόγο με σεβασμό, αυτός που υμνεί το έργο του. Δυστυχώς, το τηλεφώνημα διακόπτεται ακριβώς την ώρα που ο Στάλιν είναι έτοιμος να ορίσει μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο.

Παίζουν:

Μπουλγκάκοφ – Μελέτης Ηλίας

Μπουλγκάκοβα – Άννα Ελεφάντη

Στάλιν – Σπύρος Τσεκούρας