Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο Ίαν ΜακΛάγκαν, o Βρετανός κιμπορντίστας που έγραψε ιστορία στη ροκ μουσική σκηνή ως μέλος των συγκροτημάτων Small Faces και Faces και ως συνεργάτης άλλων συγκροτημάτων μεταξύ των οποίων και οι Rolling Stones.

Ο ΜακΛάγκαν έγραψε τραγούδια για τους Faces όπως τα Cindy Incidentally, You’re So Rude, Bad’n’Ruin και Three Button Hand Me Down.

Ο ΜακΛάγκαν πέθανε χθες Τετάρτη έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη στο Όστιν του Τέξας, όπου έζησε επί 20 χρόνια, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Γεννήθηκε τον Μάιο του 1945 και ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 60'. Το 1965 ο Ντον Άρντεν, ο μάνατζερ των Small Faces, τον προσέλαβε ως αντικαταστάτη του Τζίμι Ουίνστον στο συγκρότημα . Το 1969 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Faces με την προσχώρηση σε αυτό των Ροντ Στούαρτ και Ρόνι Γουντ.

Ο ΜακΛάγκαν, γνωστός στους φίλους του ως "Μακ", συνεργάστηκε με τους Rolling Stones μετά την διάλυση των Faces το 1975 καθώς και με καλλιτέχνες όπως ο Τζο Κόκερ, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Τσακ Μπέρι και ο Μπρους Σπρίνγκστιν.

Το 1979 κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο Troublemaker και έκτοτε ο ΜακΛάγκαν συνέχισε να γράφει μουσική για το δικό του πλέον συγκρότημα, τους Bump Band.