current views are: 4

8 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:11

Loot – Τα λάφυρα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Από τις 8 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή) η μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον “Loot – Τα λάφυρα”, σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου.

Δημοσίευση 16:11’
αρθρο-newpost

Από τις 8 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή) η μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον “Loot – Τα λάφυρα”, σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου.

Από τις 8 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15, παρουσιάζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή) η μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον “Loot – Τα λάφυρα”, σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για το έργο 
Ο Χαλ και ο Ντένις ληστεύουν μια τράπεζα και κρύβουν τα χρήματα στο φέρετρο της μητέρας του Χαλ που μόλις έχει πεθάνει. Μια μυστήρια νοσοκόμα παρηγορεί τον πατέρα του Χαλ, που κλαίει πάνω από το φέρετρο τη νεκρή του γυναίκα. Και τότε χτυπάει το κουδούνι… Είναι ο Τράσκοτ, επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ που –μη έχοντας ένταλμα έρευνας– ψάχνει για τους δράστες μεταμφιεσμένος σε… υπάλληλο της εταιρίας υδάτων. Και το πράγμα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο… 

Το Loot (Τα λάφυρα) του Τζο Όρτον που γράφτηκε το 1964 είναι το σήμα κατατεθέν της μαύρης κωμωδίας και μιλάει με σατυρικό και ανελέητα κωμικό τρόπο για την κοινωνική συμπεριφορά, τη στάση μας απέναντι στο θάνατο, την καθολική εκκλησία και την ακεραιότητα ή όχι της εξουσίας και της αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα. 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Μάκης Παπαδημητρίου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μαούτσου 
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη, Βίλλυ Αττάρτ 
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος 
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης 
Κατασκευές: Νίκος Δεντάκης 
Παίζουν: Γιώργος Μακρής, Κατερίνα Λυπηρίδου, Δημήτρης Πασσάς, Γιάννος Περλέγκας, Όμηρος Πουλάκης. 
Guest: Σπύρος Γραμμένος 

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, 8€ ανέργων 

Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή