Ο Πίτερ Λικ είναι διάσημος, γιατί όχι μόνο φωτογραφίζει, αλλά δημιουργεί πραγματικά έργα τέχνης. Έτσι, μια φωτογραφία του πουλήθηκε για 6,5 εκατομμύρια δολάρια!

Πρόκειται για νέο ρεκόρ, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχει «πιάσει» ποτέ μία φωτογραφία, καθώς ένας συλλέκτης- του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε- δεν δίστασε να δώσει μία ολόκληρη περιουσία για ένα δείγμα της δουλειάς του Αυστραλού φωτογράφου.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, με τον τίτλο «Phantom», τραβήχτηκε στο Φαράγγι της Αντιλόπης, στην Αριζόνα, σύμφωνα με την Guardian. Χάρη σε αυτή, ο Λικ έσπασε το ρεκόρ του Αντρέας Γκούρσκι, καθώς η φωτογραφία του «Rhein II.» είχε πουληθεί για 4,3 εκατομμύρια δολάρια το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο ίδιος συλλέκτης αγόρασε μαζί δύο ακόμη φωτογραφίες του Λικ, τα έργα του «Illusion» για 2,4 εκατομμύρια και «Eternal Moods» για 1,1 εκατομμύρια. Ετσι πλέον ο Αυστραλός έχει τραβήξει τις τέσσερις από τις 20 πιο ακριβές φωτογραφίες όλων των εποχών, καθώς ένα άλλο έργο του, με τον τίτλο «One» είχε πουληθεί αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων.