Αυτή είναι η πιο ακριβή φωτογραφία όλων των εποχών! (φωτό)

Αυτή είναι η πιο ακριβή φωτογραφία όλων των εποχών! (φωτό)

Ο Πίτερ Λικ είναι διάσημος, γιατί όχι μόνο φωτογραφίζει, αλλά δημιουργεί πραγματικά έργα τέχνης. Έτσι, μια φωτογραφία του πουλήθηκε για 6,5 εκατομμύρια δολάρια!

Πρόκειται για νέο ρεκόρ, καθώς αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχει «πιάσει» ποτέ μία φωτογραφία, καθώς ένας συλλέκτης- του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε- δεν δίστασε να δώσει μία ολόκληρη περιουσία για ένα δείγμα της δουλειάς του Αυστραλού φωτογράφου.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, με τον τίτλο «Phantom», τραβήχτηκε στο Φαράγγι της Αντιλόπης, στην Αριζόνα, σύμφωνα με την Guardian. Χάρη σε αυτή, ο Λικ έσπασε το ρεκόρ του Αντρέας Γκούρσκι, καθώς η φωτογραφία του «Rhein II.» είχε πουληθεί για 4,3 εκατομμύρια δολάρια το 2011.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο ίδιος συλλέκτης αγόρασε μαζί δύο ακόμη φωτογραφίες του Λικ, τα έργα του «Illusion» για 2,4 εκατομμύρια και «Eternal Moods» για 1,1 εκατομμύρια. Ετσι πλέον ο Αυστραλός έχει τραβήξει τις τέσσερις από τις 20 πιο ακριβές φωτογραφίες όλων των εποχών, καθώς ένα άλλο έργο του, με τον τίτλο «One» είχε πουληθεί αντί ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο