Παράταση παραστάσεων έως 19.1

«Το θηρίο στη ζούγκλα» του Henry James από την ομάδα Προτσές συνεχίζεται, λόγω της μεγάλης προσέλευσης, κάθε Δευτέρα στις 21.15 στη σκηνή της Φρυνίχου έως 19 Ιανουαρίου 2015.

Henry James

Το θηρίο στη ζούγκλα

Ομάδα Προτσές

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Φρυνίχου 14, Πλάκα (χάρτης)

τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732

προπώληση: www.viva.gr

Δευτέρα στις 9.15 μμ,

15 € γενική είσοδος

10 € φοιτητές, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, νέοι κάτω των 23 ετών,

συνταξιούχοι άνω των 65 ετών & groups 8 ατόμων και άνω

Η ομάδα προτσές, διασκευάζει για το θέατρο τη νουβέλα του Henry James «Το θηρίο στη ζούγκλα» και διερευνά τι συμβαίνει όταν ο λόγος αντικαθιστά -με παράξενη επιτυχία και, τελικά, με βέβαιη αποτυχία- το σώμα, ως τοποθεσία ερωτικής σύνδεσης.

Μήπως το θηρίο είναι όλα αυτά που χάνονται εν τω μεταξύ;

Ο Μάρτσερ εμπιστεύεται στη Μαίη το μυστικό του: την πεποίθηση πως κάτι πολύ παράξενο θα του συμβεί, κάτι που αναμένει και δεν αποκλείεται να τον συντρίψει.  Δέκα χρόνια μετά, την ξανασυναντά. Εκείνη του υπενθυμίζει την παλιά εκμυστήρευση, κι αυτός της προτείνει να τον συντροφεύσει στην αναμονή του. Οι δυο τους αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτή την αναμονή.

Το «Θηρίο στη ζούγκλα» μιλάει για ένα μυστικό, δημιουργώντας διαρκώς καινούργια. Ο Henry James, έχοντας ως πρώτη ύλη μια ατυχή αισθηματική ιστορία, δημιουργεί ένα σχεδόν μεταφυσικό σασπένς γύρω από μια Αναμονή, ένα Θηρίο και μια Αποκάλυψη.

Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Τέχνης (Φρυνίχου). Στη Γαλλία τους ρόλους των δύο ηρώων έχουν ερμηνεύσει ο Gerard Depardieu και η Fanny Ardant , ενώ τη διασκευή έχει υπογράψει η Marguerite Duras.

Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη

Σκηνικός χώρος- Μουσική επιμέλεια: Μαρία Μαγκανάρη- Προτσές

Παίζουν (αλφαβητικά):

Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Θέμης Πάνου

*Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ.