ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της συνεργασίας τους την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19, και το ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Δεκεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ στον ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΟΜΙΛΟ ΥΜΗΤΤΟΥ.

Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου-CD “ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ” (πρώτη δισκογραφική συνεργασία τους) ο Γιώργος Ανδρέου και η Ρίτα Αντωνοπούλου βγαίνουν “στον δρόμο”, ξεκινώντας ζωντανές παραστάσεις σ’ όλη την Ελλάδα.           

Το μουσικό αυτό οδοιπορικό ξεκινάει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού (Φ.Ο.Υ), έναν  ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο που σε λίγες μέρες, το 2015, γιορτάζει τα 60 χρόνια διαρκούς παρουσίας του στον χώρο του πολιτισμού.

Η μουσική τους συνάντηση περιλαμβάνει τραγούδια από το νέο τους δίσκο,  γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου, τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Ρίτας Αντωνοπούλου κι από τον κύκλο συνεργασιών της με καταξιωμένους δημιουργούς (Μικρούτσικο, Κραουνάκη, Ιωάννου, Θηβαίο, Καραμουρατίδη κ.α), τραγούδια κλασσικά άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Λοϊζου κ.α.) καθώς και τραγούδια που ο Γιώργος και η Ρίτα αγαπούν να παίζουν επί σκηνής - τραγούδια δημιουργών της νεότερης γενιάς (Μάλαμας, Θαν. Παπακωνσταντίνου, Παυλίδης, Ζούδιαρης, Αλκ. Ιωαννίδης, Περίδης κ.α.) καθώς και τραγούδια από το “ξένο” ρεπερτόριο.

Κι αυτό επειδή οι δυο τους αγαπούν να παρουσιάζουν στις παραστάσεις τους όχι μόνο τη δική τους προσωπική μουσική διαδρομή, αλλά κι όλα εκείνα τα υπέροχα και θαυμαστά του τραγουδιού που τους γοήτεψαν και τους οδήγησαν να διαλέξουν να ζήσουν με τη μουσική, μέσα από τη μουσική, μέσα στη μουσική.

Μαζί τους  στις συναυλίες ο εξαίρετος μουσικός Στέργιος Γαργάλας (βιολί, βιόλα) κι ο λαμπρός ηχολήπτης Παναγιώτης Πετρονικολός.

Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 9.30 το βράδυ, ο Γιώργος Ανδρέου και η Ρίτα Αντωνοπούλου ξεκινούν τις παραστάσεις τους και παρουσιάζουν για πρώτη φορά επί σκηνής τα τραγούδια από την πρόσφατη (πρώτη)  συνεργασία τους, και όχι μόνο, στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού.

Πληροφορίες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19, ΣΑΒΒΑΤΟ 20 Δεκεμβρίου ώρα 9.00 μ.μ

Είσοδος: 12 ευρώ

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΜΗΤΤΟΥ, Ανδρέα Λεντάκη, Αμισσού & Σμύρνης, Υμηττός.

Πληροφορίες : 210 76 25 856, 6985 933 290

ΙΑΝΟS Σταδίου 24, Αθήνα: 

Πληροφορίες: 210 3217917