Στη μνήμη του Μανώλη Ρασούλη θα είναι αφιερωμένη η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού πολιτιστικού φεστιβάλ του δήμου Ηρακλείου, που ξεκινάει στις 4 Ιουλίου. Όπως έχει ήδη αποφασιστεί η μέρα αυτή θα περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και μία μεγάλη συναυλία.

Σε ότι αφορά τις ομιλίες, άνθρωποι που έχουν μελετήσει το στιχουργικό, συγγραφικό και, γενικότερα, την πορεία και το έργο του Μανώλη Ρασούλη θα μιλήσουν σε μία πρωινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ για το βράδυ προγραμματίζεται μία μεγάλη συναυλία.

Υπό εξέταση τίθενται τρεις χώροι για τη διεξαγωγή της συναυλίας (Παγκρήτιο Στάδιο, πλατεία Ελευθερίας, Κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης"), ενώ η τελική επιλογή του χώρου θα εξαρτηθεί από το ποιοι και πόσοι θα δεχτούν να λάβουν μέρος στη συναυλία αυτή.

Στη συναυλία, στη μνήμη του εκλιπόντος θα συμμετάσχει η ορχήστρα Μ. Ρασούλη, ενώ τρία άτομα, ο στιχουργός Λευτέρης παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΑΕΡΙ, Πέτρος Ξανθόπουλος και ο τηλεοπτικός παραγωγός, Γιώργος Σγουράκης, έχουν αναλάβει να προσεγγίσουν παλιούς συνεργάτες και φίλους τους Μ. Ρασούλη, προκειμένου να κατέλθουν στο Ηράκλειο και να τραγουδήσουν αφιλοκερδώς.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, περίπου 10 άτομα θα τραγουδήσουν, στη συναυλία που θα είναι ανοιχτή για το κοινό και την οποία (και μόνο αυτή) θα χρηματοδοτήσει ο δήμος Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr