current views are: 2

22 Δεκεμβρίου 2014
Δημοσίευση16:09

«Ο δικηγόρος Ντάροου»: Η επιτυχία συνεχίζεται

Συνεχίζονται και μετά τα Χριστούγεννα οι παραστάσεις του έργου «Ο Δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς, που παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Δημήτρης Χορν. 

Δημοσίευση 16:09’
αρθρο-newpost

Συνεχίζονται και μετά τα Χριστούγεννα οι παραστάσεις του έργου «Ο Δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς, που παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Δημήτρης Χορν. 

Με τον Σταμάτη Φασουλή

Σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

«Παραστάθηκα σαν αδερφός στον φτωχό και τον αδύνατο,

παραστάθηκα σαν αδερφός στους ανθρώπους του μόχθου»

Κλάρενς Ντάροου

Συνεχίζονται και μετά τα Χριστούγεννα οι παραστάσεις του έργου «Ο Δικηγόρος Ντάροου» του Ντέιβιντ Γ. Ρίντελς, που παίζεται με επιτυχία στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Ο εξαιρετικός μονόλογος που ερμηνεύει ο Σταμάτης Φασουλής σε σκηνοθεσία του Νίκου Χατζόπουλου, συστήνοντας μια δυναμική προσωπικότητα της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας, θα παίζεται στο εξής κάθε Δευτέρα και Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν, παράλληλα με τον «Θείο Βάνια» του Άντον Τσέχωφ.

Για τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Ιανουαρίου έχει διαμορφωθεί ειδικό πρόγραμμα παραστάσεων. Για την καλύτερη ενημέρωση τους, οι θεατές μπορούν να συμβουλεύονται την  ιστοσελίδα των Αθηναϊκών Θεάτρων www.a-th.gr ή της ticket365.gr, όπου μπορούν και να κάνουν την κράτησή τους. Η κράτηση μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στο 211 1000365. 

Ο Κλάρενς Ντάροου (1857 – 1938) υπήρξε ένας θρύλος για την αμερικανική Δικαιοσύνη, πνεύμα αδάμαστο και φλογερός υπερασπιστής των φτωχών και των αδικημένων, σε μια εποχή δύσκολη και σκληρή σαν τη δική μας. Ήταν πάντα στο πλευρό όσων, με το αίμα τους, μάχονταν να κατακτήσουν αυτά τα δικαιώματα που σήμερα κινδυνεύουμε να χάσουμε. Είχε θέσει σκοπό της ζωής του την κατάργηση της θανατικής ποινής, υπερασπίζοντας με πάθος την προστασία της ελευθερίας της σκέψης και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γόνος ενός ζευγαριού με φιλελεύθερες ιδέες σε μια επαρχιακή πόλη του Οχάιο, έμαθε να παίρνει πάντα το μέρος των αδυνάτων και υποστήριζε σθεναρά ότι η πραγματική αιτία του εγκλήματος είναι η φτώχεια και η άγνοια. Συνδέθηκε με πολύ σημαντικές δίκες, όπως η «Δίκη των Πιθήκων» όπου στο εδώλιο κάθισε…  η θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. 

Πρόκειται για έναν ρόλο – σταθμό, που πρωτοερμήνευσε το 1974 ο Χένρι Φόντα, ενώ μόλις φέτος την άνοιξη, ο Κέβιν Σπέισυ έδωσε μ’ αυτόν την αποχαιρετιστήρια παράστασή του από τη σκηνή του Old Vic Theater του Λονδίνου, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Στην Ελλάδα, τον έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν ο Τίτος Βανδής και ο Γιώργος Φούντας.

Αυτή η εμβληματική προσωπικότητα στάθηκε έμπνευση για πολλά θεατρικά έργα και ταινίες. Στην οθόνη την υποδύθηκαν ηθοποιοί όπως ο Όρσον Ουέλς (1959), ο Σπένσερ Τρέισι (1960), ο Κέβιν Σπέισι (1991) και ο Τζακ Λέμον (1999).

Ο Μανόλης Παντελιδάκης, που υπογράφει τη σκηνογραφία, επεκτείνει τη σκηνή μέσα στην πλατεία του θεάτρου, φέρνοντας τον ηθοποιό ανάμεσα στους θεατές.

Συντελεστές:

Απόδοση: Σταμάτης Φασουλής

Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

Τον δικηγόρο Ντάροου ερμηνεύει ο Σταμάτης Φασουλής.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Δευτέρα & Τρίτη: 21:00

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου: 21:00

Τρίτη 6 Ιανουαρίου: 21:30

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία 17€, Εξώστης 15€

Διάρκεια  παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Θέατρο Δημήτρης Χορν

Αμερικής 10, Αθήνα

Τ. 2103612500


σχετικα αρθρα