Μπορεί μια ψυχίατρος να λύσει ένα μυστήριο γεμάτο με τις προκαταλήψεις ενός μοναστηριού;

Ποιος είναι ένοχος και ποιος αθώος;

Είναι αρκετή η λογική για να ανακαλύψεις την απόλυτη αλήθεια;

Το παγκοσμίως αναγνωρισμένο έργο «Η Αγνή του Θεού», που βρίσκεται στο ρεπερτόριο της παγκόσμιας θεατρικής σκηνής κάθε χρόνο, παρουσιάζεται στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ (Αλκμήνης 8, Γκάζι), κάθε Τετάρτη & Πέμπτη (από 21 Ιανουαρίου 2015 έως 2 Απριλίου 2015) σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη. Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ με τον μοναδικό λόγο του John Pielmeier, όπου όλοι οι ύποπτοι είναι ντυμένοι με μαύρο και άσπρο αλλά τα γεγονότα είναι ντυμένα με τις αποχρώσεις του γκρι και οδηγούν σε αναπάντεχες αποκαλύψεις.

Ένα μοναστήρι. Η Αγνή. Ένα νεκρό μωρό πνιγμένο με τον ομφάλιο λώρο. Κι η ψυχίατρος Μάρθα Λίβινγκστοουν διορισμένη από το δικαστήριο, καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια αυτή πράξη, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει, όχι μόνο την ιδιαίτερη προσωπικότητα της Αγνής, η οποία πιστεύει πως όλα είναι μια σκευωρία της αστυνομίας αλλά και την επιβλητική Ηγουμένη Μύριαμ Ρουθ, η οποία προσπαθεί να εμποδίσει την ψυχίατρο να «παίξει» με το μυαλό της Αγνής, καθώς δεν εγκρίνει την επιστήμη της ψυχιατρικής.

Οι ερωτήσεις εξουσιάζουν: πώς η Αγνή έμεινε έγκυος δεδομένου ότι δεν συνάντησε κανέναν άντρα όσο καιρό βρίσκεται έγκλειστη στο μοναστήρι; Συνειδητοποιεί πώς μένει κανείς έγκυος; Σκότωσε όντως η ίδια το νεογέννητο; Την βοήθησε κάποιος να διαπράξει το έγκλημα; Η Ηγουμένη Μύριαμ θέτει την πιθανότητα μιας άμωμου σύλληψης – ένα θαύμα του Θεού. Είναι η Αγνή αγία ή απλά μια βασανισμένη ψυχή λόγω της κακοποίησης που δέχτηκε από τη μητέρα της;

Ερωτήματα που αναγκάζουν τρεις γυναίκες να εκτεθούν, να φανερώσουν πάθη, αδυναμίες, φοβίες για να καταλήξουν ακόμα και να αναιρέσουν ή να αμφισβητήσουν τα ίδια τους τα «πιστεύω», την απόλυτη αλήθεια τους. Την προσωπική αλήθεια που κρύβουμε όλοι μέσα μας και που υποσυνείδητα και ασυναίσθητα έχει δημιουργηθεί  με βάση το παρελθόν μας, τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες μας.

Παίζουν:

Άννα – Μαρία Στεφαδούρου (Δόκτωρ Μάρθα Λιβινγκστόουν), Ασπασία Μίχου (Ηγουμένη Μύριαμ Ρουθ), Αλεξάνδρα Μαρθαλαμάκη (Αγνή) 

Χώρος: Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8, Γκάζι

(μετρό Κεραμικός)

Πρεμιέρα: 21 Ιανουαρίου 2015

Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Διάρκεια: 100’ (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: €12, €8 (μειωμένο)

Κρατήσεις: 210 3428650 (μετά τις 6:00 μ.μ.)