current views are: 2

12 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση15:06

«Από τον Χαίντελ στους Beatles» στο Μέγαρο

Από τον Χαίντελ στους Beatles: δύο ξεχωριστές παραστάσεις της Καμεράτα, 18 & 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Δημοσίευση 15:06’
αρθρο-newpost

Από τον Χαίντελ στους Beatles: δύο ξεχωριστές παραστάσεις της Καμεράτα, 18 & 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Από τον Χαίντελ στους Beatles: δύο ξεχωριστές παραστάσεις της Καμεράτα, 18 & 30 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η πάντα δραστήρια Καμεράτα, εγκαινιάζει τη νέα χρονιά, με δύο ξεχωριστές συναυλίες, που φανερώνουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα της.

Στις 18 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, δύο από τα πιο εντυπωσιακά έργα της μπαρόκ μουσικής, τη «Μουσική των νερών» και τα «Βασιλικά πυροτεχνήματα του Χαίντελ. Πρόκειται για δύο θρυλικά και πολυαγαπημένα έργα του Χαίντελ, που σημάδεψαν με το μεγαλείο τους τη μουσική του 18ου αι. Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Γιώργος Πέτρου.

Λίγες μέρες μετά, στις 30 Ιανουαρίου, θα επαναλάβει την πολύ πετυχημένη καλοκαιρινή συναυλία “The Beatles tribute project”, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή στην πρώτη της παρουσίαση το καλοκαίρι στο Ηρώδειο.

Οι Beatles, ιδιοφυείς μουσικοί που υπέγραψαν μερικά από τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, άφησαν πίσω τους κλασικά τραγούδια που διατηρούν τη φρεσκάδα τους ακόμα και σήμερα.

Τα πιο γνωστά τραγούδια των Beatles παρουσιάζονται από την Καμεράτα σε μουσική διεύθυνση του γνωστού συνθέτη Νίκου Πλατύραχου που μέσα από τις ευφάνταστες συμφωνικές ενορχηστρώσεις που έκανε, διατηρεί το μοναδικό ύφος και τη δυναμική των τραγουδιών εμπλουτίζοντας τα με το μεγαλείο του συμφωνικού ήχου.

To ρόλο των τεσσάρων “Σκαθαριών” αναλαμβάνουν οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης, juststeve, ενώ special guest θα είναι το αγαπημένο συγκρότημα ΜΕΛΙSSES.

Λίγα λόγια για τα έργα του Χαίντελ:

Η “Μουσική των Νερών” γράφτηκε το 1717 για μια εκκεντρική “βαρκάδα” του Βασιλιά Γεωργίου Α΄στον ποταμό Τάμεση του Λονδίνου. Πάνω από 50 μουσικοί πάνω σε μια πλωτή σκηνή, έπαιξαν το έργο τρεις φορές μετά από την ενθουσιώδη αντίδραση του Βασιλιά.

Η “Μουσική για τα βασιλικά πυροτεχνήματα” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Green Park του Λονδίνου το 1749. Ενας μεγαλειώδης χορός πυροτεχνημάτων και η μοναδική μουσική του Χέντελ προκάλεσαν την κοσμοσυρροή 12.000 ατόμων (με εισιτήριο!!!) και έκαναν την κυκλοφορία της πόλης να σταματήσει για πάνω από πέντε ώρες,

Η Καμεράτα διακεκριμένη διεθνώς ως ερμηνεύτρια της μουσικής του Χαίντελ, καλωσορίζει το νέο έτος, παρουσιάζοντας τα δύο αυτά αριστουργήματα μέσα από τους μαγευτικούς ήχους των οργάνων εποχής που την έκαναν γνωστή ανά τον κόσμο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών:

Βας. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Ομήρου 8, Αθήνα

Τηλ. 210 7282333

Ώρα έναρξης: 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 6,5
Πολύτεκνοι, 65+: € 8,5
Ζώνη Γ: € 11
Ζώνη Β: € 20
Ζώνη Α: € 28
Διακεκριμένη Ζώνη: € 40


σχετικα αρθρα