Δύο οικογένειες ευυπόληπτων αστών συναντιούνται με αφορμή τον επικείμενο γάμο των τέκνων τους. Τίποτε, όμως, δεν πηγαίνει καλά. 

Αδυνατώντας να συνεννοηθούν, τραγουδούν σαν να μην υπάρχει αύριο, χορεύουν σέικ, σφηνώνουν σε ξεχαρβαλωμένες καρέκλες, υποφέρουν από ρινορραγία και φλυαρούν περιφέροντας βαλσαμωμένα ζώα. Η συμπεριφορά τους είναι εξίσου ακατανόητη με τις συζητήσεις τους, λόγω μιας αντικειμενικής δυσκολίας: η μία οικογένεια μιλά αποκλειστικά τη γαλλική γλώσσα και η άλλη τη γερμανική.

Σπαρταριστή η κωμωδία «Κρέμα και μαρέγκα» του σπουδαίου γάλλου κωμωδιογράφου Ευγένιου Λαμπίς, γεμάτη νεύρο και κέφι η παράσταση που έστησε ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους ευρωπαίους σκηνοθέτες, ο Κριστόφ Μαρτάλερ. Ο οποίος με το ευφυές εύρημα της διγλωσσίας τονίζει την αφασία των αυτάρεσκων μπουρζουάδων του, στραπατσάρει τους αβρούς τρόπους τους και αμφισβητεί το μακάριο βίο τους, ενώ παράλληλα παρωδεί την ασυνεννοησία στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για παράσταση του Θεάτρου της Βασιλείας που καταφθάνει στην Ελλάδα για να μας χαρίσει κάτι από τον σουρεαλισμό της.

Info
13 ως 15 Φεβρουαρίου. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Ώρα: 20.30