Την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, θα παρουσιάσει την προσεχή Τρίτη, 3 Μαΐου, το Εθνικό Θέατρο στο αεροδρόμιο, συμμετέχοντας στο επετειακό πρόγραμμα για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, «Ευχές από την τέχνη και τον πολιτισμό». Η ιδιαίτερη αυτή παράσταση αφήνει τη σκηνή του θεάτρου και ταξιδεύει παρεμβαίνοντας με τρόπο ευφάνταστο και δημιουργικό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ηθοποιοί με τα απολύτως απαραίτητα σκηνικά μέσα και υλικά στη βαλίτσα τους φέρνουν λίγη από τη μαγεία του θεάτρου σε χώρους διαφορετικούς, καθώς το κείμενο του Σοφοκλή μετουσιώνεται από θεωρητική σχολική ύλη για τους εφήβους σε ζωντανό θέατρο.

Η παράσταση θα γίνει στις 11 το πρωί, στο Επίπεδο Αναχωρήσεων, Είσοδος 1. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και είναι η πρώτη φορά που το αεροδρόμιο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεών του, φιλοξενεί ένα θεατρικό γεγονός.

Η μετάφραση είναι του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τα κοστούμια του Εδουάρδου Γεωργίου και η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη. Παίζουν οι ηθοποιοί Προκόπης Αγαθοκλέους, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Ηρώ Μπέζου, Αμαλία Τσεκούρα.