Ένα θέαμα όχι απλώς για παιδιά, αλλά γύρω από τα παιδιά, και τη μαγική δύναμη τους να μπορούν να ξαναγνωρίσουν και να αλλάξουν τον κόσμο.

Default Company, μετά την καλλιτεχνική της επιτυχία με τις «Ιστορίες καιρού» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσιάζει στο Θέατρο Πόρτα «Το παιδί και τα μάγια»: Mια παράσταση εμπνευσμένη από την όπερα του Maurice Ravel και της Colette “Lʼ enfant et les sortileges”. Ένα εικαστικό θέαμα με κίνηση και ζωντανή μουσική που αφηγείται με χιούμορ και τρυφερότητα το όνειρο ενός αγοριού που γκρεμίζει τον κόσμο που του επιβάλλεται και τον ξαναστήνει από την αρχή. Πρόκειται για ένα ταξίδι ονείρου, για μία διαδοχή εικόνων και ιδεών, μέσα από τις οποίες το παιδί ξανασυναντάει τον κόσμο των μικρών πραγμάτων, τα οποία έχει προηγουμένως κακομεταχειριστεί. 

Στο παραμύθι αυτό, μέσα από ένα παιχνίδι κανόνων και παραβάσεων, απαγορεύσεων και αντιδράσεων, απαιτήσεων και προσδοκιών, το παιδί πειραματίζεται με τη ζωή, κάνει λάθη, αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και έρχεται αντιμέτωπο με τις επιλογές του. Στην πορεία αυτής της διαδρομής, κάπου μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, το παιδί θα συναντήσει έναν κόσμο όπου αντικείμενα, άνθρωποι και ζωόμορφα πλάσματα συνομιλούν, το έμψυχο συνυπάρχει με το άψυχο, μεγέθη και κλίμακες ανατρέπονται, χαρακτήρες εξαφανίζονται ως «δια μαγείας», σκιές και αντικατοπτρισμοί διασταυρώνονται.

Ο έντονα χειροποίητος χαρακτήρας της παράστασης, η αφήγηση του παραμυθιού που προκύπτει μέσα από όσο γίνεται πιο ομιλητικές εικόνες, η κίνηση, η μετακίνηση, η πρωτότυπη ζωντανή μουσική που βρίσκεται σε συνομιλία με την κλασική μουσική και συνολικότερα, η αισθητηριακή πρόσληψη του βασικού μύθου, εμπνέουν τα παιδιά να σκέφτονται δημιουργικά και αισιόδοξα.

«Το παιδί και τα μάγια» είναι ένα παραμύθι που μιλάει για την ελευθερία στο να φανταζόμαστε.

Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης κυκλοφόρησαν και διατίθενται σε CD στο φουαγέ του Θεάτρου Πόρτα, σε συσκευασία που μπορεί να γίνει και μάσκα. 

Ιδέα-Κείμενο-Δραματουργία Default Company σε συνεργασία με τον Τάσο Κουκουτά
Σκηνοθεσία Καλλιρρόη Παπαδοπούλου, Ξένια Θεμελή, Αλεξία Μπεζίκη 
Χορογραφία Default Company σε συνεργασία με τους χορευτές 
Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού 
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέισγουελ 
Φωτισμοί Μαρία Αθανασοπούλου 
Μουσική Αντώνης Γεώργου, Αντώνης Καββαδίας 
Παραγωγή Default Company 
Βοηθοί ενδυματολόγου Μυρτώ Κοσμοπούλου, Ειρήνη Κάμαρη 
Οργάνωση παραγωγής Ζωή Μουσχή 
Φωτογραφίες Αλέξης Ευσταθόπουλος

Ερμηνεύουν Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Αλεξία Μπεζίκη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ξένια Θεμελή / Νατάσα Σαραντοπούλου, Σταύρος Σβήγκος
Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Μεσογείων 59, 
115 26 Αθήνα
τηλ. 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Σάββατο 14.00, Κυριακή 11.00 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 
Γενική είσοδος 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
90 λεπτά (με διάλειμμα)