Περισσότερες από 7.500 ζωγραφιές, φωτογραφίες και κατασκευές μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας, που δημιούργησαν για τον Πανελλήνιο Μαθητικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Αν τα δέντρα μιλούσαν…» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Οίκαδε (εκπαιδευτικού πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου) και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα παρουσιαστούν από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών.

Στα 16 χρόνια λειτουργίας του από το 1994 εξειδικεύεται σε ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, την Τέχνη που δημιουργούν τα παιδιά, γεγονός που το καθιστά από τα ελάχιστα στο είδος του στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο. Η συλλογή του περιλαμβάνει 5.800 έργα.

Το Οίκαδε είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εκπονήθηκε στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει γνώσεις και ψυχαγωγία και να καλλιεργήσει δεξιότητες των παιδιών που τα βοηθούν να ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον. Μέσω του Internet και της ιστοσελίδας www.oikade.gr δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ανά τριάδες και να ανταλλάξουν πληροφορίες.