Την αγωνία του συνόλου των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου για την καθυστέρηση που διαπιστώνεται στην έναρξη λειτουργίας του θερινού ωραρίου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους εκφράζει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ). Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΕΠΟΕΤ απευθεύνει έκκληση στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κύριο Παύλο Γερουλάνο να ξεκινήσει άμεσα το θερινό ωράριο στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, κάνοντας λόγο για αδυναμία έγκαιρου προγραμματισμού ενός τουριστικού προγράμματος με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία και για απώλεια σημαντικών επισκέψεων λόγω της ισχύος του χειμερινού ωραρίου.

Σε πρόσφατη επιστολή της προς την ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, αλλά και του ΕΟΤ, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2011 η ΓΕΠΟΕΤ επισημαίνει ότι "Η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών προγραμμάτων όπως γνωρίζετε ξεκινούν από τις 15 Μαρτίου και διαρκούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Η Ομοσπονδία μας με συνεχείς επιστολές της ύστερα από διαμαρτυρίες των Μελών – Ενώσεων Τουριστικών Γραφείων σε όλη την Ελλάδα θέτει επανειλημμένως ως κύριο αίτημα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμένουν ανοικτοί για όλο αυτό το διάστημα μέχρι την δύση του ηλίου, μέτρο που εφαρμοζόταν παλαιότερα, ή τουλάχιστον μέχρι τις 19.00 όπως συμβαίνει σε ανταγωνίστριες χώρες.

Δυστυχώς οι χώροι αυτοί και τα μουσεία στην αρχή και στο τέλος της περιόδου (Μάρτιο, Απρίλιο, και Νοέμβριο) κλείνουν στις τρεις το μεσημέρι εις βάρος των οργανωμένων τουριστικών γκρουπ και των μεμονωμένων τουριστών, τους οποίους ήδη από τις 2.30 οι φύλακες καλούν να εγκαταλείψουν σταδιακά τον χώρο. ….Πιστέψαμε ότι με την συγχώνευση του Υπουργείου Τουρισμού με το Υπουργείο Πολιτισμού με εσάς καθ’ ύλη αρμόδιο θα λυνόταν το πρόβλημα, αφού ο πολιτικά υπεύθυνος και για τους δύο τομείς είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλά αυτό εξακολουθεί να υφίσταται σε όλη του την έκταση".

Πηγή: skai.gr