ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

“Υπάρχουν τόσες πραγματικότητες όσες θέλεις να φαντάζεσαι”

Περσγουόρντεν

Η IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ με χαρά ανακοινώνει την παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Αλεξανδρινό Κουαρτέτο”, λόγω της μεγάλης επιτυχίας και προσέλευσης. Η έκθεση είναι βασισμένη στην ομότιτλη τετραλογία του Λώρενς Ντάρρελ.

Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας τον περασμένο Οκτώβριο, ενταγμένη στον εορτασμό των 12ων γενεθλίων της Βιβλιοθήκης με καλεσμένους τους φίλους της Βιβλιοθήκης από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ ο κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας απένειμε στον ζωγράφο το χρυσό κλειδί της πόλης. Στη συνέχεια η έκθεση μεταφέρθηκε στο Κάιρο, στο μεσαιωνικό Παλάτι Amir Taz, υπό την αιγίδα του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης μέσα από τα 35 έργα της ενότητας, όλα μελάνια σε χαρτί, πλάθει ένα εύθραστο ποιητικό περιβάλλον, διάστικτο από πολλαπλές αναγνώσεις, γεμάτο εναλλαγές του πραγματικού με το φαντασιακό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Ζει και εργάζεται στον Υμηττό. Έχει πραγματοποιήσει επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές σημαντικές ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές Συλλογές. Έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους. Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου.

Με την ευγενική υποστήριξη: Βritish Council, Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μικρή Άρκτος

Διάρκεια έκθεσης: 16 Δεκεμβρίου 2014 - 31 Ιανουαρίου 2015

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24, 210-3217810