Τιμητική εκδήλωση για την προσφορά της γνωστής Ελληνοκαναδής ζωγράφου Κατερίνα Μερτίκα στην τέχνη και την καναδική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε χθες στην κατοικία του πρεσβευτή της Ελλάδας στην Οττάβα, Γεώργιου Μαρκαντωνάτου. Η Κατερίνα Μερτίκα προσέφερε έναν ειδικά φιλοτεχνημένο πίνακα για την ελληνική Πρεσβεία της Οττάβας.

Ο πρεσβευτής κ. Μαρκαντωνάτος και η σύζυγός του Βασιλική Τσίρου-Μαρκαντωνάτου υποδέχθηκαν μέλη της ελληνικής κοινότητας Οττάβας που μετέβησαν στην πρεσβευτική κατοικία, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αποκαλυπτήρια τελετή του πίνακα της Κατερίνας Μερτίκα.

O κ. Μαρκαντωνάτος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην απήχηση της καλλιτεχνικής συνεισφοράς της Ελληνοκαναδής ζωγράφου, στη φαντασία και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, που τους κάνει να διαπρέπουν και παρουσίασε τον πίνακα της κ. Μερτίκα και των συμβολισμών που περιέχονται σε αυτόν. Ο πίνακας παντρεύει αρμονικά την ελληνική Βουλή και το αντίστοιχο καναδικό Κοινοβούλιο, το κτίριο της ελληνικής Πρεσβείας Οττάβας, τις σημαίες της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Καναδά, αναδεικνύοντας τα στοιχεία του προσδιορισμού της διεθνούς ταυτότητας των Ελληνοκαναδών.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Οττάβας, Νίκος Λάφκας, η οικογένεια της Κατερίνας Μερτίκα, καθώς και εκπρόσωποι μέσων της ελληνικής ομογένειας.