current views are: 1

6 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση14:27

Αφιέρωμα στο Βερολίνο για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Πέρασαν τρία χρόνια από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Δημοσίευση 14:27’
αρθρο-newpost

Πέρασαν τρία χρόνια από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Πέρασαν τρία χρόνια από τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης, Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Ωστόσο, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού δεν τον ξέχασε και αποφάσισε να τον τιμήσει διοργανώνοντας τρεις εκδηλώσεις, στο Βερολίνο.

Το αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση της Νέλλης Τραγουστή, με θέμα τους άδειους χώρους του σκηνικού, τα πρόσωπα των ηθοποιών και του σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Η Σκόνη του Χρόνου», στο Βερολίνο και την Κολωνία το 2008 (τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 12 Φεβρουαρίου).

Στις 23 Φεβρουαρίου, ο συγγραφέας, σεναριογράφος και στενός συνεργάτης του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Πέτρος Μάρκαρης, θα αναπτύξει το εύρος και τον πλούτο της δημιουργίας του Έλληνα σκηνοθέτη, σε διάλεξή του με θέμα «Οι τριλογίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου».

Τέλος, από τις 13 Μαρτίου και για ένα μήνα, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει τη Σκόνη του Χρόνου» (2008, 47΄), του σκηνοθέτη Νίκου Λυγγούρη, ο οποίος καταγράφει δίκην ημερολογίου τα γυρίσματα της τελευταίας ταινίας του Αγγελόπουλου στο Βερολίνο.

Στην ταινία, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος μιλά για τις καλλιτεχνικές του πεποιθήσεις, τον τρόπο δουλειάς του και κάνει έναν απολογισμό της δημιουργικής του πορείας. Οι εκδηλώσεις του αφιερώματος θα πραγματοποιηθούν στο Παράρτημα Βερολίνου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.


σχετικα αρθρα