Παρουσιάζουν τα πιο γνωστά και τα πιο αγαπημένα έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Οι ψηλές, λυγερόκορμες, ξανθιές αλλά...δύστροπες «μπαλαρίνες» που καλούνται όμως να τα ερμηνεύσουν, δημιουργούν επεισόδια, τσακώνονται, παθαίνουν ατυχήματα και έτσι αποκαλύπτουν με πολλές στιγμές γέλιου τις αδυναμίες του «σοβαρού κλασικού μπαλέτου». Οι αιθέριες αυτές υπάρξεις με την απίστευτη ελαστικότητα στις κινήσεις τους διαθέτουν επίσης ακόμη άλλο ένα χαρακτηριστικό: φορούν πολύ ιδιαίτερες «πουέντ», όλες μα όλες στο νούμερο «45». Γιατί; Μα επειδή δεν είναι γυναίκες, αλλά άνδρες χορευτές που ερμηνεύουν και τους γυναικείους χαρακτήρες!

Χορός και γέλιο, από το φημισμένο «Les Ballets Trockadero de Monte Carlo», τους περίφημους «Trocks», που εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια «σκίζουν» στη Νέα Υόρκη γοητεύοντας ταυτόχρονα και την υπόλοιπη υφήλιο.

Πηγή χαράς

Στην Ελλάδα θα τους δούμε στις 10 και 11 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 14 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με τους χορευτές να προβάλλουν το αυτονόητο: ότι η αληθινή τέχνη, η πηγαία έμπνευση, η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική μπορούν να είναι πηγές χαράς και διασκέδασης.
Οι «Trocks» δημιουργήθηκαν το 1974 από επαγγελματίες άνδρες χορευτές. Σκοπός τους ήταν η παρουσίαση παραστάσεων παραδοσιακού, κλασικού μπαλέτου μόνο από άνδρες, με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.
Χορευτές- θρύλοι σαν τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ και τη Μάγια Πλισέτσκαγια έ­χουν χορέψει μαζί τους. Στο ρεπερτόριό τους περιλαμβάνονται σκηνές από κομμάτια κλασικά, όπως «Η Ωραία Κοιμωμέ­νη», «Η Λίμνη των Κύκ­νων» κ.ά., καθώς και από σύγ­χρονες χορογραφίες.

Τα ρεκόρ

Πάνω από 30.000.000 θεατές σε σολντ άουτ παραστάσεις, σε πάνω από 600 πόλεις παγκοσμίως: 52 περιοδείες στην Ευρώπη, 18 στη Νότια Αμερική, 7 στην Αφρική, 9 στην Απω Ανατολή, 13 σε Αυστρα­λία και Νέα Ζηλανδία, 8 στη Ρωσία. Συνεχείς εμφα­νίσεις και στις 50 πολι­τείες των ΗΠΑ κα­θώς και στον Καναδά.
Φιλαν­θρωπικά «Γκαλά» σε Νέα Υόρκη, Μεξικό, Τορόντο, Λονδίνο, Παρίσι, Μαδρίτη, Τορίνο, Ρώμη, Βερολίνο, Βιέννη, Τόκιο, Σαγκάη, Πεκίνο, Γιοχάνεσ­μπουργκ, Σίδνεϊ, Μόσχα, Τόκιο καθώς και αμέτρητες τηλεοπτικές εμφανίσεις.Πηγή: ethnos.gr