Το βραβείο της Ένωσης Σκηνοθετών απέσπασε η μαύρη κωμωδία "Birdman" (Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας) του μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Ιναρίτου, λαμβάνοντας μια ακόμη διάκριση μόλις δύο εβδομάδες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ στις 22 Φεβρουαρίου.

"Δεν περίμενα ποτέ να είμαι εδώ απόψε και να σας μιλώ, ποτέ στη ζωή μου", δήλωσε συγκινημένος ο 51 ετών Ιναρίτου παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Την τιμητική διάκριση για την καλύτερη σκηνοθεσία διεκδικούσαν επίσης ο Κλιντ Ίστγουντ για την ταινία "American Sniper" (Ελεύθερος Σκοπευτής), ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ταινία "Μεγαλώνοντας", ο Μόρτεν Τίλντουμ για το "Παιχνίδι της μίμησης" και ο Γουές Αντερσον για το "Ξενοδοχείο Grand Budapest".

"Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας" αναφέρεται σε έναν πρώην πρωταγωνιστή ταινιών με υπερήρωες --τον ρόλο υποδύεται ο Μάικλ Κίτον-- που επιστρέφει στο χώρο του θεάματος και προσπαθεί να ανακτήσει τη δόξα ανεβάζοντας ένα έργο στο θέατρο αδυνατώντας πολλές φορές να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία. Η ταινία αποτελεί συνέχεια άλλων ταινιών μεγάλου μήκους του Ιναρίτου: "Χαμένες Αγάπες", "21 γραμμάρια", "Βαβέλ" και "Biutiful".

Ο μεξικανός σκηνοθέτης είναι, συνεπώς, ένα βήμα πιο κοντά στο Όσκαρ καλύτερης ταινίας, έχοντας ήδη αποσπάσει πριν από δύο εβδομάδες το βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών του Χόλιγουντ.

TAGS