Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους λαϊκούς συνθέτες, ο Χρήστος Νικολόπουλος, γιορτάζει τα 50 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης παρουσίας του στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι με μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Μία μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης παρουσίας του σημαντικότερου σύγχρονου λαϊκού συνθέτη.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος θεωρεί τιμή του που σε αυτές τις συναυλίες τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι σπουδαίοι τραγουδιστές και φίλοι του, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Κότσιρας και Γιώτα Νέγκα.

Στη δεκαπενταμελή ορχήστρα του Χρήστου Νικολόπουλου, πέντε δεξιοτέχνες σολίστ του μπουζουκιού,  ο εξαιρετικός  πιανίστας, επιμελητής ορχήστρας και ενορχηστρωτής Γιώργος Παπαχριστούδης  και  δεκαπέντε νέοι μαθητές του μπουζουκιού που θα αποδώσουν στην έναρξη της συναυλίας μία μικρή ενότητα τραγουδιών του συνθέτη.

Πρόκειται για μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου  Ιλίου με επικεφαλής τους καθηγητές τους Γιώργο Καραγιάννη και Χρήστο Σιανά και συμμετέχουν με την ευγενική παραχώρηση της διεύθυνσης του σχολείου και των γονέων τους.

Τέλος σε μία απρόσμενη συμμετοχή-έκπληξη, η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Τσιλιμπάρης.

Ώρα έναρξης: 20:30
Χώρος: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη: 75 ευρώ | Ζώνη Α: 55 ευρώ | Ζώνη Β: 35 ευρώ | Ζώνη Γ: 25 ευρώ | Φοιτητικά, ΑΜΕΑ: 15 ευρώ