ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ

Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι, τηλ. κρατήσεων 6943564344

Παράταση παραστάσεων 14 - 28 Φεβρουαρίου

Αλλαγή ημέρας παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Διάρκεια: 80’

Το έργο «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» του πιο πολυπαιγμένου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα Jean-Luc Lagarce, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε ολοκληρωμένη μορφή σε σκηνοθεσία Εsther André Gonzalez. Επιλέχθηκε να παιχτεί σε ένα μη θεατρικό χώρο, ένα ισόγειο διαμέρισμα (χώρος Προσωρινός, Δεινοκράτους 103, Κολωνάκι), ώστε ο θεατής να βρίσκεται μαζί με τις ηρωίδες του έργου στο δωμάτιο όπου ζουν και αφηγούνται την ιστορία τους.

H ομάδα «Les Vagues» αποφάσισε να πραγματοποιήσει πέντε ακόμα παραστάσεις του έργου. Οι ημέρες των παραστάσεων αλλάζουν. Αντί για Δευτέρα και Τρίτη γίνονται Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, τις ημερομηνίες 14,  20-21 και 27-28 Φεβρουαρίου.

Στις 14 Φεβρουαρίου, ημερομηνία γέννησης του συγγραφέα, η τιμή του εισιτηρίου θα είναι μειωμένη και θα ισχύει Γενική Είσοδος 7 ευρώ.

Πέντε γυναίκες, κεκλεισμένων των θυρών, στο σπίτι τους, στις εμμονές τους, στις σκέψεις τους, περιμένουν. Περίμεναν για χρόνια την επιστροφή του άντρα του σπιτιού: του αδερφού και του γιού και τα δυο ταυτόχρονα. Τώρα που είναι και πάλι κοντά τους, ακίνητος και σιωπηλός, εκείνες βυθίζονται για μια ακόμα φορά στην αναμονή.

Συγκρούσεις μέσα στην ατέλειωτη νύχτα που φέρνουν στην επιφάνεια αναμνήσεις, θυμούς και στιγμές παραίτησης, ενοχές και εκλάμψεις ελπίδας. Οι πέντε γυναίκες ανοίγουν την ψυχή τους ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτουν η μία στην άλλη περισσότερο τη ζωή που υπέμειναν παρά τη ζωή που έζησαν.

Στην παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική (φλάουτο, τσέλο)

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Φίλιας

Σκηνοθεσία - Κίνηση: Εστέρ Αντρέ Γκονζάλες

Σκηνικά - Κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Γρηγόρης Δροσίδης

Διδασκαλία φωνητικής: Κώστας Χατζηδημητρίου

Φωτογραφίες από την παράσταση: Γιάννης Καραμπάτσος

Φωτογραφίες: Λευτέρης Ευφραίμης

Ερμηνεύουν ζωντανά οι μουσικοί:

Στέλλα Βαρβέρη (φλάουτο), Σίση Μπαρακάρη (βιολοντσέλο)

Παίζουν: Άννα Αναστασιάδου, Χρυσούλα Ζαχαριάδη, Ευαγγελία Καμπερίδου, Όλγα Κωνσταντοπούλου, Βιβή Σμέτη.