current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:41

«Το απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας»

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του Γεωργίου Κασιμάτη «Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας». 
 
 

Δημοσίευση 13:41’
αρθρο-newpost

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του Γεωργίου Κασιμάτη «Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας». 
 
 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του Γεωργίου Κασιμάτη «Το Απάνθρωπο Καθεστώς Δανεισμού της Ελλάδας». 
 
Πρόκειται για 327 σελίδες με επίκεντρο την επιβολή του συστήματος δανεισμού μέσω του οποίου επιβλήθηκε -κατά τον συγγραφέα – ένα καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.
 
Διαβάζει κανείς στο οπισθόφυλλο: 
 

«Η πρακτική χειραγώγησης του Ελληνικού Λαού:

 
  • Η χειραγώγηση των Ελλήνων με διαρκή άσκηση ψυχολογικής βίας και δημιουργίας φόβου.
  • Η δημιουργία στους Έλληνες του αισθήματος -μέχρι και συμπλέγματος- ενοχής («φταίμε εμείς», «φταίμε όλοι», «μαζί τα φάγαμε»).
  • Η πλήρης χειραγώγηση των ραδιοτηλεοπτικών και έντυπων ΜΜΕ σε συνδυασμό με τη «συστημική αντιπολίτευση».
  • Η πλήρης απόκρυψη των πραγματικών εκείνων στοιχείων που δείχνουν τις κοινωνικές συνέπειες και αντιδράσεις στην επιβολή του απάνθρωπου καθεστώτος.
  • Η πρωτοφανής χειραγώγηση βασικών θεσμών κοινωνικής λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας: του ραδιοτηλεοπτικού και του έντυπου ειδησεογραφικού Τύπου, του συνδικαλισμού, της Δικαιοσύνης.
  • Η ιδιαίτερα σημαντική -όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την πορεία της Ευρώπης- χειραγώγηση της πολιτικής εξουσίας της χώρας στο πεδίο εξωτερικής πολιτικής.
  • Η πλήρης χειραγώγηση της οικονομικής πολιτικής και της όλης οικονομίας.
  • Η ανάπτυξη της «πολιτικής της διαφθοράς» με διάφορους τρόπους για τη χειραγώγηση πολιτικών, σημαντικών επιχειρηματιών, επιστημόνων και γενικά προσωπικοτήτων.
  • Η καταληκτική επιταγή άμεσης ανάγκης.
 
«Ο δανεισμός της Ελλάδας να καθαριστεί όσο γίνεται πιο σύντομα από τους όρους και από το καθεστώς επιβολής του, που προσβάλλουν και την Ελλάδα και την Ευρώπη».
 
…και η αισιόδοξη θέση του συγγραφέα:
 
Η Ελλάδα μπορεί – σκιαγραφώντας στην Έξοδο του βιβλίου τη λύση και τα ισχυρά όπλα για να το επιτύχει». 
 
Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από την πολυσχιδή δράση του στο δημόσιο και στον κοινωνικό βίο της χώρας ξεχωρίζουν: 
 
Από την πανεπιστημιακή πορεία: Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου (1965), με ειδίκευση στη λειτουργία διακυβέρνησης του κράτους. Εντεταλμένος Υφηγητής, Έκτακτος και Τακτικός Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1973-1999) και Πρόεδρος της Νομικής Σχολής (1993-1997). Ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Συνταγματικών Ερευνών (1990-2012). Πρόεδρος του Ιονίου Πανεπιστημίου (1985-1990). Προς τιμήν του εκδόθηκαν το 2004 ξενόγλωσσος τιμητικός τόμος με συμμετοχή 57 καθηγητών από 18 χώρες, το 2011 ελληνόγλωσσος με συμμετοχή 39 Ελλήνων συναδέλφων του και το 2013 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
Από την πορεία του ως δημόσιου λειτουργού: Διευθυντής του Νομικού Γραφείου και Νομικός Σύμβουλος Πρωθυπουργού (1981-1988), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO (1982-1985), μέλος του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1998), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία» (2003-2012).
Ο Γιώργος Κασιμάτης είχε ενεργό συμμετοχή στο προπαρασκευαστικό στάδιο αναθεώρησης του Συντάγματος του 1975 και ήταν ο συντάκτης του σχεδίου αναθεώρησης του Συντάγματος του 1986. Από τη Μεταπολίτευση υπήρξε επικεφαλής και μέλος πολυάριθμων νομοπαρασκευαστικών και άλλων επιστημονικών επιτροπών όλων των τομέων του κράτους.