Το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Δημήτρη Καρατζιά «Αρκετά πια με την Αντέλα», σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, με την Αθηνά Τσιλύρα στον πρωταγωνιστικό ρόλο (Μαρτίριο), παρουσιάζει από 16 Φεβρουαρίου 2015 - για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το THEATRO VICTORIA στο BLACKBOX.

Πρόκειται για τη φανταστική συνέχεια της ιστορίας του «Σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα», του F. G. Lorca. Η παρεξηγημένη Μαρτίριο, τριάντα χρόνια μετά το θάνατο της μικρότερης αδερφής της, Αντέλα, σπάει τη σιωπή της και ξετυλίγει αργά και βασανιστικά το κουβάρι των τύψεων και των ενοχών που την καταδιώκουν. Επισκέπτεται ξανά τον τόπο και τον χρόνο του εγκλήματος, αναπαριστά, βήμα βήμα, τα γεγονότα και αναζητά την κάθαρση μέσα από ένα επώδυνο ταξίδι μνήμης.

Η παράσταση 
Τριάντα χρόνια μετά το τραγικό γεγονός  που σφραγίζει το φινάλε του κλασικού αριστουργήματος του F.G. Lorca, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», συναντάμε τη Μαρτίριο πάνω από το νεκροκρέβατο της μητέρας της. Μοναδική απόγονος της «καταραμένης οικογένειας»,  άγρυπνος φύλακας ενός σκοτεινού μυστικού και ηθική αυτουργός μιας αυτοκτονίας με αίμα αδελφικό, η Μαρτίριο έχει καταδικαστεί να ζει κλεισμένη σ’ ένα σπίτι, βυθισμένο σε μια θάλασσα πένθους, όπου οι φωνές και οι ανάσες αντηχούν ακόμα, το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, οι τύψεις κρατούν τα βλέφαρα ανοιχτά και την ψυχή ανήσυχη.

Η απροσδόκητη «εισβολή» μιας νεαρής κοπέλας στο σκοτεινό σπίτι των Άλμπα, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει μυθικές διαστάσεις για τους κατοίκους της κλειστής κοινωνίας, γίνεται  η αφορμή να ανοίξει το  επτασφράγιστο  κουτί της Πανδώρας, που θα παρασύρει τελικά και τις δύο σε μια δίνη επιστροφής στο παρελθόν, ξαναζωντανεύοντας στιγμές και πρόσωπα που «ξεκολλάνε» από τους τοίχους του σπιτιού και ξεχύνονται ορμητικά στο παρόν, αποκαλύπτοντας μυστικά και ψέματα, καταπιεσμένα ένστικτα και απαγορευμένα πάθη.

Συντελεστές
Κειμένο: Δημήτρης Καρατζιάς
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη
Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμι κας Τσιλύρα: Miltos Couture
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
Βίντεο παράστασης: Νίκος Λιβαθινός
Φωτογραφίες: Γεωργία Σιέττου, Στέλιος Δανιήλ
Μακιγιέζ:  Λένια Saw
Illustrator: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Διανομή
Μαρτίριο: Αθηνά Τσιλύρα 
Πόνθια: Νίκη Αναστασίου 
Αγκούστιας: Κική Μαυρίδου 
Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μυρτώ Γκόνη, Μάγδα Κόρπη, Σεβίνα Μαραγκού & Νάντια Πυθαρά.

Διάρκεια: 60 λεπτά