Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μία διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά, Οι χρυσές σερπαντίνες, με τη Μαριλένα Καββαδά και την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι».

«Οι χρυσές σερπαντίνες» αποτελούν μια ακόμη ξεχωριστή ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, γεμάτη μαγικές εικόνες, μυστικές μουσικές, περιπέτειες και παραμυθένια όνειρα! 

Παρέα με την ηρωίδα της ιστορίας, τη Νίτα Κουπουνίτα, «Οι χρυσές σερπαντίνες» μας ταξιδεύουν στη μυριόχρωμη χώρα της Αποκριάς όπου βασιλεύει ο άρχοντας του καρναβαλιού! Ο Ριξ Μασκαρίξ με τα εκατό μυστικά και τα χίλια γιορταστικά πρόσωπα για να απολαύσουμε με δεκάδες νέους φίλους - μασκαράδες: Τα πιο ζωηρά παιχνίδια και τους πιο χοροπηδηχτούς χορούς… Μα, πάνω απ’ όλα τον χορό της χαράς και της ξεγνοιασιάς!  

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης μικροί και μεγάλοι, αξιοποιώντας πολλά αποκριάτικα παιχνίδια και αξεσουάρ θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα παίξουμε… δηλαδή θα ζωντανέψουμε την πιο διασκεδαστική αποκριάτικη ιστορία που γράφτηκε ποτέ!  

Μικροί και μεγάλοι, ετοιμαστείτε για: Το χορό των πελώριων ψαλιδιών, το χορό λάμψι-λούμψι, το παιχνίδι των κρυμμένων θησαυρών, τον χορό του πλατσουρίσματος, τον παιχνίδι Πλάφ-Πλααααφ και άλλα πολλά! Παρέα με πιερότους και κολομπίνες, κινέζους και σπανιόλες, κλόουν και φασουλήδες, πιγκουίνους με ροκάνες… και κυρίως τη Νίτα Κουπουνίτα και τον άρχοντα της αποκριάς Ριξ Μασκαρίξ!

Βάλτε μάσκα, καπέλο και στολή! Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Ημερομηνία: Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, στις 12:00