current views are: 1

19 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:30

Τελευταίες παραστάσεις για τον «Ηρακλή – Η αληθινή ιστορία»

Tελευταίες παραστάσεις για το έργο «ΗΡΑΚΛΗΣ- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» στο θέατρο Olvio.

Δημοσίευση 13:30’
αρθρο-newpost

Tελευταίες παραστάσεις για το έργο «ΗΡΑΚΛΗΣ- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» στο θέατρο Olvio.

H εταιρεία θεάτρου «ΠΕΔΙΟ ΤΕΧΝΗΣ» παρουσιάζει την παράσταση «ΗΡΑΚΛΗΣ- Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», σε κείμενο Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη στο Θέατρο OLVIO.

Πρόκειται για μία διαφορετική ανάγνωση του γνωστού μύθου του Ηρακλή, ο οποίος έχει αποδοθεί με ακρίβεια αλλά και χιούμορ ώστε να προσελκύει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Η χιουμοριστική προσέγγιση του μύθου του Ηρακλή ενισχύεται και από την αισθητική κόμιξ που χρησιμοποιείται στην παράσταση.

Οι 14 ηθοποιοί-απόφοιτοι της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, παρουσιάζουν τη γνωστή ιστορία του ημίθεου Ηρακλή, σύμφωνα με τους κώδικες του αυτοσχεδιασμού και του σωματικού θεάτρου, δίνοντας στους μικρούς θεατές την ευκαιρία για μια διαφορετική, βιωματική προσέγγιση της μυθολογίας.

Η ζωή και οι άθλοι του Ηρακλή παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο καθώς οι ηθοποιοί με τα σώματά τους ζωντανεύουν επί σκηνής τους χώρους, τα αντικείμενα και τα στοιχεία της φύσης: Ένα μουσείο με αγάλματα, ένα ρινγκ, το σπίτι της Αλκμήνης, το δάσος, μια σπηλιά, τη Λερναία Ύδρα, τα μουσικά όργανα, τον Άδη κ.α

Η παράσταση «ΗΡΑΚΛΗΣ-Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» ανέβηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία από την Ομάδα «ΠΕΤΑΕΙ» το 2001 στο Ανοιχτό Θέατρο του Γιώργου Μιχαηλίδη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Σκαβάρας

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Κίνηση- Βοηθός σκηνοθέτη: Αυγουστίνος Κούμουλος

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δήμητρα Κωνσταντινοπούλου, Βερόνικα Δαβάκη, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιάννης Δαμάλας, Κωστάκης Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Ιουλία Γεωργίου, Χριστιάνα Δρόσου, Καίτη Ιωαννίδου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ειρήνη Τσιριγώτη, Γιάννης Κόκκας, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Δώρα Παρδάλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

21 Φεβρουαρίου, στις 5μμ

22 Φεβρουαρίου, στις 5μμ

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

(Πληροφορίες-κρατήσεις για σχολεία: Ευτυχία Πανουτσοπούλου κιν. 6947025226)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση μέσω viva.gr, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload: 
8 ευρώ.

Άνεργοι, Σχολεία: 6 ευρώ

Θέατρο OLVIO: Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός τηλ. 2103414118


σχετικα αρθρα