Ένα ξεχωριστό ζευγάρι από την Αργεντινή, οι Juan Stefanides & Jimena Hoeffner  έρχονται την Παρασκευή 6 Μαΐου στη Santa Milonguita και στο θέατρο Δίπυλον, για να μας παρασύρουν στα βήματα του Tango Salon.

Με έδρα το Μπουένος Άιρες, ο Χουάν και η Χιμένα ταξιδεύουν και διδάσκουν συχνά στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Αγγλία και την Αυστρία. Η δεξιοτεχνία και το ταλέντο του ζευγαριού είναι αδιαμφισβήτητα, ωστόσο αυτό που διακρίνει τη μέθοδο τους είναι η οικεία και φιλική προσέγγιση στη διδασκαλία τους, στοιχείο που μαρτυρά μια βαθιά αίσθηση της ουσίας του τάνγκο, του κοινωνικού χορού που βασίζεται καταρχήν στην επικοινωνία και την επαφή.

Ο Χουάν και η Χιμένα στην αρχή της βραδιάς θα δώσουν ένα ανοιχτό εισαγωγικό μάθημα βασισμένο στις αρχές του τάνγκο, όπως χορεύεται σήμερα στις μιλόνγκες του Μπουένος Άιρες (22.30 – 23.30). Θα ακολουθήσει μιλόνγκα με μουσική από τη χρυσή εποχή του τάνγκο που επιλέγει ο Νίκος Καρβουντζής.

Η μιλόνγκα θα «διακοπεί» ευχάριστα από τον Χουάν και τη Χιμένα, που θα κάνουν μια επίδειξη δεξιοτεχνίας σε ρυθμούς tango, tango-vals και milonga, ενώ οι τανγκέρος της Αθήνας θα συνεχίσουν να χορεύουν στον ατμοσφαιρικό χώρο του θεάτρου «Δίπυλον» μέχρι τις 03.00.

 
Θέατρο Δίπυλον

Καλογήρου Σαμουήλ 2 & Διπύλου, Αθήνα (Πλατεία Κουμουνδούρου) , Τηλ: +302103229771, http://www.dipilon.com
Τιμές εισιτηρίων

 10€ (με κρασί ή μπύρα)


Πηγή: elculture.gr