Μας συστήνεται με μια διαφορετική ιδιότητα στην Γκαλερί Έρση, παρουσιάζοντας την έκθεση «Απεικόνιση».

Έργα εμπνευσμένα από την Καλλιτεχνούπολη, την περιοχή που τον φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια και η οποία έχει τη δική της βασανισμένη ιστορία, καταθέτει ο μουσικός Μίμης Πλέσσας, αυτή τη φορά υιοθετώντας την ιδιότητα του ζωγράφου.

Με πίνακες που έχει δημιουργήσει μέσα σε μια εικοσαετία, αναφέρεται σε αυτήν την πόλη των καλλιτεχνών που ίδρυσε ο ίδιος και κάθε δύο χρόνια βλέπει να πέφτει θύμα εμπρησμών. Ο καθηγητής Χρύσανθος Α. Χρήστου σημειώνει για τη ζωγραφική δουλειά του Μίμη Πλέσσα, αλλά και για την έκθεση «Απεικόνιση» που πρόκειται να παρουσιάσει: «Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στα έργα του νέου αυτού καλλιτέχνη, που μετά τις ακουστικές αξίες που έχει καλλιεργήσει περνά τώρα και στις οπτικές, είναι μέσα από τη θεματογραφία του, η λιτότητα και η εσωτερικότητα της εκφραστικής του γλώσσας.

Διαπιστώνεται άλλωστε εύκολα ότι αυτός δεν ενδιαφέρεται να εντυπωσιάσει και να καταπλήξει τον θεατή, όσο να του διηγηθεί όσο μπορεί σαφέστερα τις αναζητήσεις και τις εμπειρίες του σε μια νέα τώρα γι’ αυτόν περιοχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Info

12 Μαρτίου 2015 

Εως 12 Απριλίου. Γκαλερί Έρση (Κλεομένους 4, Κολωνάκι, Σταθμός Μετρό Ευαγγελισμού, τηλ. 210 7220231). Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00 με 14:30 και 17:00 με 20:00, Σάββατο 11:00 με 14:30.