Μια διαφορετική και λιγότερο γνωστή πτυχή της μουσικής δωματίου έρχονται να φωτίσουν μέσα από τις ερμηνείες τους η διεθνούς φήμης κιθαρίστα Ελευθερία Κοτζιά και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 20.30), με τη συναυλία τους στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Οι πέντε μουσικοί θα εξερευνήσουν τα μονοπάτια της μουσικής δωματίου από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα, ακολουθώντας τα ίχνη συνθετών που έγραψαν παρτιτούρες για κιθάρα, βιολί, βιόλα και τσέλο, όπως οι Αντόνιο Βιβάλντι, Νικολό Παγκανίνι, Άστορ Πιατσόλλα, Ζακ Ιμπέρ, Τζον Τάβενερ, Ρολάν Ντυένς και Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ. 

Της συναυλίας θα προηγηθεί δεκάλεπτη εισαγωγική ομιλία από τον πιανίστα Νίκο Λαάρη, στο πλαίσιο των ειδικών παρουσιάσεων που πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη των συναυλιών στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και αποσκοπούν στην εξοικείωση του κοινού με τη μουσική δωματίου, τους συνθέτες και τους ερμηνευτές. 

Η μουσική δωματίου γεννήθηκε τον 19ο αιώνα στη Γερμανία καιχάρη σε μεγάλους συνθέτες της εποχής, καθιερώθηκε και επεκτάθηκε στις άλλες χώρες ως το απόσταγμα της μουσικής σκέψης και ευαισθησίας. Παραδόξως, είναι ένα είδος που συνυφαίνεται με έναν ιδιότυπο «ερασιτεχνισμό», γεγονός που οφείλεται στο ότι το κοινό, τότε, δεν ήταν απλώς ένα φιλόμουσο ακροατήριο, αλλά άνθρωποι που καταγίνονταν οι ίδιοι με τη μουσική πράξη στον ελεύθερο χρόνο τους. 

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στις 20.30 

Τιμές εισιτηρίων: 12€ (Ζώνη Β΄) | 20€ (Ζώνη Α΄) / Ειδικές τιμές: 5€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) | 8€ (65+, πολύτεκνοι)