Έναρξη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο της Πάολα Βόγκελ «Παράνομη οδήγηση» στο νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Άσπας Καλλιάνη.

Έναρξη: Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το έργο είναι ακατάλληλο για άτομα κάτω των 16 ετών.

Λίγα λόγια για το έργο

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Πάολα Βόγκελ, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια της ηθικής. Δύο άνθρωποι που νιώθουν πως δεν ανήκουν πουθενά, συναντιούνται ερωτικά μέσα σε μία δυσλειτουργική οικογένεια. Εκείνος 40άρης αλκοολικός, άντρας της θείας της, εκείνη ανήλικη που ψάχνει να καλύψει το κενό του απόντα πατέρα. Ο ένας μπορεί να σώσει «ή» να καταστρέψει τον άλλον. Το διαζευχτικό «ή» είναι το επικίνδυνο σημείο πάνω στο οποίο όλοι έχουμε πατήσει κάποια φορά στην ζωή μας: ένας ασύμβατος με την πραγματικότητα έρωτας, ο λεπτός πάγος που είναι έτοιμος να υποχωρήσει απότομα κάτω από το βάρος ενός και μόνο λάθους μας.

«Στον πάγο, αν τα φρένα σου κολλήσουν, αν το αμάξι δεν υπακούσει, θα πρέπει να πατήσεις γκάζι», της λέει σε ένα από τα μαθήματα οδήγησης της κάνει. Έτσι, με το γκάζι πατημένο πάνω στον λεπτό πάγο, μαθαίνουν και οι δύο κάτι που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους: ότι ο άνθρωπος που έχει τη δύναμη να μας καταστρέψει και εκείνος που έχει τη δύναμη να μας εξελίξει, είναι κάποιες φορές το ίδιο πρόσωπο. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Άσπα Καλλιάνη

Σκηνικά-Κοστούμια-Backgrounds-Προβολές: Γιώργος Γεωργίου

Μουσική: Γιώργος Μελισσινός

Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Αναστασίου

Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία

Οργάνωση παραγωγής: Μarleen Verschuuren

ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά)

Σταύρος Ζαλμάς (Πεκ), Δώρα Θωμοπούλου (Θεία Μαίρη/ Κάθυ/Χορός), Νεφέλη Κουρή (Μικρό), Εύη Σαρμή (Μητέρα, Σάλλυ/Χορός), Βασίλης Σεϊμένης (Παππούς/ Γιαγιά/Χορός/Ομαδάρχης), Θάνος Φερετζέλης (Μικρός Πεκ/ Σερβιτόρος/Γκρεγκ/Χορός)

Το τραγούδι “These Boots Are Made for Walking” ερμηνεύει η 14χρονη Ιφιγένεια Μελισσινού.

Νέο Υπερώο ΕΜΣ

Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 28/2/2015

Παραστάσεις:

Τετάρτη: 6.00

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9.00

Κυριακή: 7.15