Τελευταίες 4 παραστάσεις

Μέχρι την Πέμπτη 5 Μαρτίου

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων για την όπερα του Henry Purcell «Διδώ και Αινείας», που παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Βικτώρια κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ και μουσική διεύθυνση Θοδωρή Ιωσηφίδη. Η τελευταία παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 21.00.

Ο Henry Purcell (1659-1695) θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Άγγλους συνθέτες/οργανίστες και γενικότερα ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της εποχής του Μπαρόκ.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το διάσημο σκηνικό έργο "Διδώ και Αινείας" σε λιμπρέτο του Nahum Tate, είναι ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτoρίου. Βασισμένο στην Αινειάδα του Βιργιλίου, ανήκει στην κατηγορία της Όπερας Δωματίου και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 1688 στο Josias Priest girl’s school στο Chelsea London. Από τότε, η «Διδώ» έχει τύχει εξαιρετικής επιτυχίας με διάσημα ανεβάσματα στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα του κόσμου. Μεγάλες τραγουδίστριες, όπως η περίφημη κοντράλτο Kathleen Ferrier, η Kirsten Flagstad, η Tatiana Troyanos, η Janet Baker, η Jessye Norman κ.α., χάρισαν την φωνή τους στη θρυλική βασίλισσα της Καρχηδόνας και στο περίφημο «Lamento» της Διδούς “When I am laid in Earth”, το οποίο στην τελευταία σκηνή περιγράφει συγκλονιστικά την απελπισία και τον θάνατο της ηρωίδας και ανήκει στης χρυσές σελίδες της οπερατικής ιστορίας.

Διανομή

Dido: Ελένη Λιώνα / Μαρισία Παπαλεξίου

Aeneas: Νίκος Ζιάζιαρης

Belinda: Ευτέρπη Κατσαμάτσα

Sorceress: Πωλ Ζαχαριάδης

Second Woman/First Witch: Χριστίνα Κανελλάκη

Second Witch/Spirit: Χριστίνα Κατσαμάτσα

Sailor: Μιχάλης Αγγελιδάκης

Ορχήστρα

1ο βιολί: Μελίνα Γαλανού

2ο βιολί: Μυρσίνη Βεστάκη

βιόλα: Ελένη Λίγγρη

τσέλο (basso continuo): Κώστας Σερελέας

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Διάρκεια 60'

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ,

Φοιτητικό/Νεανικό (έως 25 ετών)/Συνταξιούχων: 12 ευρώ,

Γενική Προπώληση (Viva.gr): 10 ευρώ, Ανέργων: 5 ευρώ

Θέατρο Βικτώρια

Μαγνησίας 5 (και 3ης Σεπτεμβρίου 119) Αθήνα τ.κ 11251