current views are: 2

5 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση08:46

«Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Μάνου Χατζιδάκι στη Λυρική Σκηνή

“Το χαμόγελο της Τζοκόντας” του Μάνου Χατζιδάκι ανεβαίνει από τις 4 Μαρτίου στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια.

Δημοσίευση 08:46’
αρθρο-newpost

“Το χαμόγελο της Τζοκόντας” του Μάνου Χατζιδάκι ανεβαίνει από τις 4 Μαρτίου στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια.

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού χορού, η χορογράφος και χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου, στην πρώτη της συνεργασία με την ΕΛΣ, χορογραφεί “Το χαμόγελο της Τζοκόντας” του Μάνου Χατζιδάκι για το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που ανεβαίνει από τις 4 Μαρτίου στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια.

Ένα από τα μεγάλα highlights του φετινού προγράμματος και μια πολύ μεγάλη πρόκληση για την Εθνική Λυρική Σκηνή. Τo Μπαλέτο της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει, για πρώτη φορά, χορογραφία βασισμένη στο εμβληματικό έργο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, το συγκλονιστικό Χαμόγελο της Τζοκόντας του Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και το σπανίως παρουσιαζόμενο έργο “Ο Μαρσύας” του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη. 

Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει η διακεκριμένη Ελληνίδα Αρχιμουσικός με έδρα τη Γερμανία Κωνσταντία Γουρζή, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής υπογράφει ο γιός του συνθέτη Γιώργος Χατζιδάκις. 

Συντελεστές: 
Μουσική διεύθυνση: Κωσταντία Γουρζή – θ.α. 
Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου 
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη 
Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν 
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος 

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet της ΕΛΣ 

Μέρες και ώρες παραστάσεων: 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11 Μαρτίου στις 20.00 
Τιμές εισιτηρίων: 20€, 25€, 30€, 40€, 45€, 50€ / Παιδικό και φοιτητικό 15€ / Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 7€, 12€, 15€, 25€ 
Τηλέφωνο: 2103662100 

Η ΕΛΣ θα προσφέρει 150 εισιτήρια στην τιμή των 5€ για ανέργους (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας στα ταμεία της ΕΛΣ) στη δεύτερη παράσταση κάθε παραγωγής που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια. 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής τιμολογιακής πολιτικής της η ΕΛΣ προσφέρει μια παράσταση με εισιτήρια μειωμένα κατά 15% σε όλες τις κατηγορίες. 
Ισχύει για την Τρίτη 10 Μαρτίου  

Θέατρο Ολύμπια 
Ακαδημίας 59-61, Αθήνα