Η παράσταση "H χαμένη τιμή της Katharina Blum", από την Ομάδα Ubuntu, σε συμπαραγωγή του BIOS, παρατείνεται μέχρις τις 22 Μαρτίου 2015.

Η Καταρίνα Μπλουμ και η ομάδα Ubuntu, μετά την επιτυχημένηπεριοδεία της παράστασης ανά την Ελλάδα, επιστρέφουν  στη cinematheque του bios, εκεί από όπου ξεκίνησε το ταξίδι της. 

Μια παράσταση – αφήγηση, βασισμένη στο έργο του νομπελίστα Γερμανού συγγραφέα Heinrich Böll, η ιστορία μιας κοπέλας της διπλανής πόρτας που στην πορεία του έργου  μετουσιώνεται σε σύμβολο πίστης και ηθικής.

Η Καταρίνα Μπλουμ είναι μια νεαρή και όμορφη οικιακή βοηθός. Όταν βρίσκεται σε ένα αποκριάτικο πάρτι, γνωρίζει και ερωτεύεται τον Λούντβιχ Γκαίττεν, ο οποίος καταζητείται από την αστυνομία για διάφορα εγκλήματα και τρομοκρατικές ενέργειες. Έτσι η Καταρίνα βρίσκεται ξαφνικά  στο στόχαστρο του κίτρινου Τύπου και συγκεκριμένα της εφημερίδας "Die Zeitung" και του γλοιώδη δημοσιογράφου Ταίτγκες. Η ιδιωτική ζωή της Καταρίνα καταστρέφεται. Ο αδίστακτος δημοσιογράφος εκθέτει τους φίλους και την οικογένεια της με μια σειρά ψεύτικων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων που κηλιδώνουν την υπόληψή της και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Η Καταρίνα απελπισμένη από το διασυρμό της δολοφονεί τον διεφθαρμένο δημοσιογράφο Ταίτγκες. 

Κείμενο: Heinrich Böll
Σκηνοθεσία - Διασκευή: Ελεάνα Τσίχλη
Επιμέλεια σκηνικού : Τίνα Τζόκα
Κίνηση: Δημήτρης Κουτσούμπας
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Τσιροπούλου

Ερμηνεία: Ιφιγένεια Μακρή, Έμη Πανουργιά, Γωγώ Παπαϊωάννου , Βασιλική Τσιροπούλου

Διάρκεια: 65 λεπτά

TAGS