Στο πιό διάσημο μνημείο της Γαλλικής πρωτεύουσας για τις καλές Τέχνες, στο " Grand Palais des Beaux Arts ", που δεσπόζει με την μπέλ επόκ αρχιτεκτονική του, στην Λεωφόρο των Ιλισίων, πρόκειται να εκθέσουν τα έργα τους 17 έλληνες καλλιτέχνες, την ερχόμενη εβδομάδα.

Είναι η πρώτη φορά, που δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική ζωγραφική για μια τόσο σημαντική ομαδική παρουσία στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για την έκθεση των " Ανεξαρτήτων " (Artistes Independants ), που θα εγκαινιασθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Νοεμβρίου και θα κλείσει τις πόρτες της την Κυριακή. Την πρωτοβουλία και την όλη οργάνωση, για τη συμμετοχή των ελλήνων καλλιτεχνών στην έκθεση των " Ανεξαρτήτων ", είχε η κριτικός και ιστορικός τέχνης κ. Εμμυ Βαρουξάκη.

" Η έκθεση των " Ανεξαρτήτων " εξηγεί η ιστορικός, " είναι ένας πολύ παλιός θεσμός της Γαλλίας, απ'όπου πέρασαν πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες όπως ο Γκογκέν, ο Τουλούζ Λοτρέκ, ο Σεζάν, ο Μπράκ, ο Μοντιλιάνι, αλλά και πολλοί άλλοι ".

" Ειναι χρόνια που παρακολουθώ αυτήν την έκθεση " εξηγεί η κ. Βαρουξάκη " και έβλεπα ότι συμμετείχαν καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Ευρώπη, πολλοί Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλλοι και έτσι σκέφθηκα ότι δεν θα πρέπει να απουσιάζει η Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες έρχονται με τους καταλόγους τους και τα έργα τους, ανεξάρητα από τις γκαλερί ".

Η θέση που παραχωρήθηκε για το ελληνικό περίπτερο θεωρείται ιδιαίτερα πλεονεκτική κοντά στην είσοδο, είναι ικανοποιητικά μεγάλη σε τετραγωνικά για τα 40 έργα που πρόκειται να εκτεθούν.

Οι έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι : Ρένα Αβαγιανού, Αδριανός, Παρασκευή Γαρδέλη, Ανδρέας Δεβετζής, Ελένη Δελή, Εύα Διβάρη, Ευαγγελία Ιωάννου, Μαρία Κομπατσιάρη, Μαρία Κτιστοπούλου, Μανώλης Μαριδάκης, Ρηνιώ Μουρέλου, Γιώργος Ξένος, Φωτεινή Οθωναίου, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Κώστας Ράμμος, Πάνος Τσίριγκας, Ευαγγελία Χαραλάμπους.