ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ

ΔΥΟ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00

Στο θέατρο Εliart ολοκληρώνονται την Τρίτη 31 Μαρτίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, οι παραστάσεις του κλασσικού αριστουργήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας». Λόγω ανταπόκρισης του κοινού, προστίθενται και δύο έκτακτες παραστάσεις το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 21:00 και την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 18:00.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Φρατζεσκάκη και στο ρόλο της κοντέσσας Βαλέραινας, η εξαιρετική ηθοποιός  Μαρία Σκούντζου.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Ζάκυνθο, όπου οι Βαλέρηδες, αρχοντική γενιά, έχουν ξεπέσει οικονομικά, αγγίζοντας τα όρια της φτώχιας.

Η  κοντέσσα Βαλέραινα κατέχει μια συνταγή που πηγαίνει από Βαλέραινα σε Βαλέραινα και  θεραπεύει την «θέλλα» (τον καταρράκτη) των ματιών. Η οικογένεια όμως έχει περιπέσει σε τέτοια κατάντια που τα παιδιά της κοντέσσας την πιέζουν να ομολογήσει το μυστικό της γιατροσόφι  και να πουλήσει την συνταγή σε κάποιον έμπορο, ώστε να αποφύγουν τον ξεπεσμό.  Η Βαλέραινα, η οποία αντιστέκεται σθεναρά, θα υποκύψει τελικά στη μεγάλη πίεση που δέχεται; Θα καταφέρει άραγε να μείνει συνεπής στον όρκο της;

Η «κοντέσσα Βαλέραινα» έρχεται από το χθες για να μας μιλήσει για το σήμερα. Ζώντας σε μια εποχή που τα μεγάλα ιδανικά «ξεπουλιούνται» όσο όσο για τα λεφτά, το ήθος, η ευγένεια και οι αρχές υποχωρούν μπροστά στην ανάγκη που μας δημιούργησαν οι καταστάσεις. Το αριστούργημα του Ξενόπουλου αποδεικνύεται τόσο σημερινό κι επίκαιρο όσο ποτέ, παρόλο που γράφτηκε πριν από 110 χρόνια.

Ο ίδιος ο Ξενόπουλος το θεωρούσε ένα από τα καλύτερα έργα του.

Το έργο παρουσιάστηκε στη ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου το 1904 με την Ευαγγελία Παρασκευοπούλου και ξαναπαίχτηκε το 1918 από το θέατρο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Την κοντέσσα Βαλέραινα ερμήνευσαν μεγάλες πρωταγωνίστριες, όπως η κυρία Κυβέλη, η Αννα Συνοδινού,  η Νίκη Τριανταφυλλίδη η Τζένη Ρουσσέα και η Αλίκη Νορ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία:  Γιώργος Φρατζεσκάκης
Σκηνικό – Κοστούμια: Σάββας Πασχαλίδης

Παραγωγή: Εταιρία θεάτρου ΕΛΙΑ

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Μαρία Σκούντζου, Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ελένη Βουτυρά, Κώστας Ζέκος, Στέλιος Καραγεωργίου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τρίτη 10 Μαρτίου:         21:00

Σάββατο 14 Μαρτίου:    21:00

Κυριακή 15 Μαρτίου:    18:00

Τρίτη 17 Μαρτίου:         21:00

Τρίτη 24 Μαρτίου:         21:00

Τρίτη 31 Μαρτίου:         21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά

Θέατρο Eliart, Κωνσταντινουπόλεως 127, Βοτανικός - Μετρό: Κεραμεικός