Ο Βάγκνερ την είχε χαρακτηρίσει ως την καλύτερη ορχήστρα του κόσμου! Η εορταστική συναυλία που δίνει κάθε χρόνο, την Πρωτοχρονιά, στο «Musicveiren», παρακολουθείται από εκατομμύρια κόσμου. Η περίφημη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης είναι και πάλι εδώ, στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει μία μοναδική συναυλία αύριο βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα κορυφαίο μουσικό σχήμα, με βιρτουόζους σολίστες, οι οποίοι διακρίνονται για την τεχνική τους ακρίβεια, την πειθαρχία, την ενέργεια και την εκφραστικότητά τους. Εμπνευστής και οδηγός της ορχήστρας, κρατώντας παράλληλα τους ρόλους του καλλιτεχνικού διευθυντή και του μαέστρου, είναι ο Χανς Πίτερ Οσενχόφερ, διακεκριμένο μέλος της Φιλαρμονικής της Βιέννης και καθηγητής βιόλας στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Ρεπερτόριο
Το ρεπερτόριο της ορχήστρας είναι εξαιρετικά πλούσιο και ευέλικτο. Στηρίζεται στη μεγάλη αγάπη για τη βιεννέζικη μουσική παράδοση, περιλαμβάνει όμως έργα τόσο κλασικών όσο και σύγχρονων μουσουργών.

Ολα αυτά τα χρόνια το διάσημο σύνολο εγχόρδων έχει κάνει σημαντική δισκογραφία, ενώ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε Ευρώπη και Ασία. Οι κριτικές που λαμβάνει σε κάθε της συναυλία είναι πάντα διθυραμβικές: «Ο ήχος τους είναι αισθησιακός, τα τσέλο ακούγονται ιδιαίτερα γλυκά. Η μουσική ξεδιπλώνεται όμορφα και φυσικά», έχει γραφτεί μεταξύ άλλων. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ορχήστρα στην αυριανή της συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα περιλαμβάνει τα έργα Divertimento σε ρε μείζονα (KV136) του Μότσαρτ, Rondo για βιολί και έγχορδα σε λα μείζονα, D.438 του Σούμπερτ, Σερενάτα αρ. 13 σε σολ μείζονα «Μια μικρή νυχτερινή μουσική» KV525 του Μότσαρτ και Σερενάτα για έγχορδα σε σι μείζονα, έργο 22 του Ντβόρζακ.

    * ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
      Υπάρχουν ακόμη εισιτήρια για τη συναυλία, στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στην περσινή της εμφάνιση στην Αθήνα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις τρεις ώρες!...Πηγή:real.gr