Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου 2011). Λόγω της διεξαγωγής της συνόδου Ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο την εβδομάδα 9-12 Μαΐου, η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον κινηματογράφο "ΑΠΟΛΛΩΝ" (Σταδίου 19 - Αθήνα), την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και ώρα 17:30.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την αποκλειστική προβολή στην Αθήνα, της ταινίας "Η ξένη" ( Die Fremde ) της Feo Aladag , Βραβείο LUX 2010, (Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου) που απονέμει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σταύρος Λαμπρινίδης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Ζαβός και η δημοσιογράφος Τέτα Παπαδοπούλου

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορωναίος.

H ταινία αυτή υποτιτλίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά σε 23 γλώσσες και θα προβληθεί ταυτόχρονα εντός του Μαΐου στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Στην Ελλάδα θα προβληθεί επίσης την Παρασκευή 6 Μαΐου, στην Θεσσαλονίκη στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.