Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία GRASSHOPPER, το Θέατρο του Νέου Κόσμου και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους DNA του Ντένις Κέλι οργανώνουν το «1ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου» όπου θα παρουσιαστούν πρωτότυπα γραμμένα θεατρικά έργα από μαθητές γυμνασίων και λυκείων, στις 7 και 8 Μαΐου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο εφηβικής θεατρικής παράστασης αξιοποιήθηκε η σύγχρονη τεχνολογία (μέσω της πλατφόρμας www.dnatheplay.gr) με σκοπό να παραχθούν πρωτότυπα ελληνικά κείμενα που αφορούν στη ζωή και τις ανησυχίες των εφήβων στη χώρα μας.

Τα κείμενα αυτά γράφτηκαν από μαθητές με την καθοδήγηση ειδικών θεατρολόγων - δραματολόγων και σκηνοθετών και είχαν ως αφετηρία τους προβληματισμούς που έθετε η παράσταση «DNA».

Στη διαδικασία αυτή συμμετείχε ένας περιορισμένος αριθμός σχολείων, τα οποία δήλωσαν συμμετοχή με αφορμή την παρακολούθηση της παράστασης. Συγκεκριμένα για φέτος 4 σχολεία και ομάδες μαθητών από διαφορετικές περιοχές της Αττικής και 1 σχολείο από την περιφέρεια. Τα 5 αυτά πρωτότυπα θεατρικά εργα θα ανέβουν από τις ίδιες τις μαθητικές ομάδες που τα συνέγραψαν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης αυτής οι Εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν την παρακολούθηση ενός διήμερου εργαστηρίου θεατρικής γραφής με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν: 7ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, Επαγγελματικό Λύκειο Πετρούπολης, 1ο Λύκειο Ασπροπύργου, Θεατρική Ομάδα Εφήβων Δήμου Κορωπίου & Λύκειο Νέα Γενιά Zηρίδη.