Την επέτειο ίδρυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τιμήσει ο Δήμος Ηρακλείου με εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει μαζί με φορείς της πόλης, που συνδέονται με την ΕΕ. Οι φορείς που συμμετέχουν είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ηρακλείου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου και τον ENISA.

Αρωγός στην εκδήλωση είναι το Γραφείο Πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα γίνει αύριο, Σάββατο, από της 11.00 πμ, στο αίθριο του Δημαρχείου Ηρακλείου (Λότζια, δίπλα στην Πλατεία Λιονταριών).

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας και άλλων Σχολείων της Πόλης θα εκθέσουν τις εργασίες τους για την ευρωπαϊκή ιστορία, τη γεωγραφία, την ένταξη και τη φιλία των λαών της Ευρώπης. Όλα τα παιδιά του Ηρακλείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που θα εξελίσσονται στο χώρο.

Μουσική, ένα μικρό παζάρι και τα χειροποίητα εδέσματα από όλη την Ευρώπη που θα προσφέρουν οι γονείς θα συνοδεύουν την εκδήλωση. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές.