«Τάκη, σ΄αγαπώ όπως δεν αγάπησα κανένα άλλο. Μη μου ραγίζεις τη καρδιά».

Βρισκόμαστε στο 1946 και η Εντίθ Πιάφ έχει γνωρίσει κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στην Αθήνα τον νεαρό τότε πρωταγωνιστή του ελληνικού θεάτρου και τον έχει ερωτευτεί τρελά. Ενας έρωτας ανεκπλήρωτος, όπως πολλοί στην ταραχώδη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας.

Η λεπτομέρεια αυτή από τη ζωή της Πιάφ είναι μόνο μία από τις πολλές που γνωρίζουν τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στη Γαλλία ένα βιβλίο με τις 54 επιστολές της Πιάφ προς ένα ακόμη αντικείμενο του πόθου της, τον αθλητή της ποδηλασίας Λουί Ζεραρντέν.

Το βιβλίο με τίτλο «Mon amour bleu» ξεχειλίζει από το πάθος της μεγάλης τραγουδίστριας για τον γαλανομάτη αθλητή: «Κανένας άνδρας δεν με κατέκτησε τόσο πολύ όσο εσύ», του γράφει σε μία επιστολή και κλείνει το γράμμα της με την κλασική φράση «Je t' aime» («σ΄αγαπώ») - με τη διαφορά ότι το γράμμα m το έχει επαναλάβει 16 φορές για να τονίσει το μέγεθος της λατρείας της προς τον Ζεραρντέν.

Το ζευγάρι ήταν μαζί περίπου ένα χρόνο (Νοέμβριος 1951 - Σεπτέμβριος 1952) , αλλά ο έρωτάς τους έσβησε λόγω δύο αξεπέραστων εμποδίων: ο Ζεραρντέν ήταν παντρεμένος και η Πιάφ αναγκάστηκε να πάει τότε στην Αμερική για ένα μεγάλο διάστημα και ο ποδηλάτης της δεν την ακολούθησε...

Η επιστολή της Πιάφ προς τον Χορν είχε εκτεθεί προ ολίγων ετών στην Αθήνα, στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Ο Χορν δεν ήταν ο μοναδικός Ελληνας που ερωτεύτηκε η Πιάφ, αφού, ως γνωστόν, ο δεύτερος σύζυγός της, ο Θεοφάνης Λαμπούκας (Teo Sagapo), ήταν ελληνικής καταγωγής.