Ο δραματικός μονόλογος «Η υπόθεση Τζέκιλ» που ερμήνευσε στις αρχές του 2010 στο Τεάτρ ντε Σαγιό ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, ώστε η παράσταση επαναλαμβάνεται στο ίδιο θέατρο, από τις 10 έως τις 21 Μαΐου 2011. Αμέσως μετά, ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Ντενί Πονταλιντές, ανεβάζει την παράσταση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στην πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας. Στη σκηνή παρακολουθούμε την εξομολόγηση του Δόκτορα Τζέκιλ λίγο πριν από το θάνατό του -το τελευταίο κεφάλαιο του γνωστού μυθιστορήματος του Ρόμπερτ Λουίς Στίβενσον όπως διασκευάστηκε ειδικά για τον δημοφιλή ηθοποιό από την Κριστίν Μονταλμπεττί- καθώς αφηγείται τα στάδια της δημιουργικής μανίας που τον οδήγησε στην εφεύρεση ενός φαρμάκου για την εξουδετέρωση του «κακού» εαυτού. Στην πραγματικότητα, βέβαια, συμβαίνει το αντίθετο: το τερατώδες δημιούργημα κατατρώγει τον δημιουργό, καθώς όσο προχωράει η αφήγηση, ο αφιερωμένος στην έρευνα της δυαδικότητας της ψυχής Δρ Τζέκιλ, καταλαμβάνεται από το αρνητικό alter ego του.

Η παράσταση, με το σκηνικό του Ερίκ Ριφ να παραπέμπει στα ομιχλώδη σοκάκια του Λονδίνου όπως και το κοστούμι του ευυπόληπτου Δόκτορος Τζέκιλ ραμμένο από τον Κριστιάν Λακρουά, μεταδίδει αυτή τη σκοτεινή, ιδιαίτερα λεπταίσθητη ατμόσφαιρα της φανταστικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα, που εξερευνά τις κρυφές πλευρές του ανθρώπινου ψυχισμού. Η περίπτωση Τζέκιλ και Χάιντ βρίσκεται αναμφισβήτητα και στην καρδιά του θεάτρου, ως πεδίου εξερεύνησης των αντιφάσεων της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η νουβέλα του Στίβενσον έχει πυροδοτήσει την φαντασία θεατών και καλλιτεχνών, σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών και θεατρικών παραστάσεων.