Φεστιβάλ Tango και συναυλίες τζαζ με τον Θάνο Μικρούτσικο τον Χρήστο Θηβαίο και τους Active Member, αλλά και έκθεση οικολογικών και βιολογικών προϊόντων καθώς και Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, είναι μερικές από τις εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού της ''Τεχνόπολις'', τις οποίες παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ευφροσύνη Δοξιάδη και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αθηναίων "το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει την ελεύθερη καλλιτεχνική δημιουργική έκφραση, αναβαθμίζοντας την πολιτιστική ζωή της πόλης και κινείται σε τρείς άξονες:

Ο πρώτος αφορά στην ανάδειξη της "Τεχνόπολις", του μοναδικού αυτού μνημείου με τρόπο που να μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά η μουσειακή λειτουργία με τις άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες του χώρου. Η Αθήνα αξίζει ένα σημαντικό Βιομηχανικό Μουσείο και η "Τεχνόπολις" φιλοδοξεί να γίνει το βιομηχανικό της μουσείο, ένας τόπος αναφοράς για τη βιομηχανική κληρονομιά, ανοικτός στους πολίτες της Αθήνας, αλλά και στα σχολεία, με πλούσιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ο δεύτερος αφορά στην οικονομική αυτοδυναμία της "Τεχνόπολις". Ο στόχος αυτός προϋποθέτει την εξυγίανσή της με μια διαφανή και αποτελεσματική διαχείριση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών της Αθήνας.

 Ο τρίτος άξονας αφορά στην ενίσχυση και διεύρυνση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής λειτουργίας της "Τεχνόπολις".

Ξεκινώντας με το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 και με εκδηλώσεις που στηρίζουν την νεανική δημιουργία και επιχειρηματικότητα, με μουσική και χορό, κινηματογράφο, φωτογραφία και video, ζωγραφική και λογοτεχνία, η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων θα έχει ανοικτές της πόρτες της με φθηνό-και σε κάποιες περιπτώσεις- και χωρίς εισιτήριο για να υποδεχθεί το κοινό, φροντίζοντας να ακούσει, να δει και να συμμετάσχει σε σημαντικά για τον πολιτισμό δρώμενα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από σαράντα εκδηλώσεις, που καλύπτουν ενενήντα ημέρες από το Μάιο έως και το Σεπτέμβριο και στις οποίες συγκαταλέγονται 18 συναυλίες όλου του μουσικού φάσματος, 15 φεστιβάλ, για το αρχιτεκτονικό ντιζαίν, τις ψηφιακές τέχνες, τα αγροτικά και βιολογικά προϊόντα της χώρας, την οικολογία και τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, το σκεΐτμπόρντ τον χορό, τον κινηματογράφο, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τις δημιουργίες και τις καινοτομίες νέων Ελλήνων σχεδιαστών, το ποδήλατο και την εναλλακτική κινητικότητα, καθώς και εικαστικές εκθέσεις.

 Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Athens Every Week, που σκοπό έχει να κάνει την πόλη ιδιαίτερη και ζωντανή μέσα από ξεχωριστά δρώμενα, βάζοντας τις βάσεις για τον θεματικό τουρισμό σε όλη την διάρκεια του χρόνου.